Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žalba vrhovnom sudu

Čačić bi blažu kaznu zbog čina brigadira i Mesićeva ordena

'09.01.2013.,  Cakovec- Predsjednik HNS-a Radimir Cacic na humanitarnom koncertu za zakladu Katruza u drustvu Suncane Glavak.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
23.02.2013.
u 11:00

Radimir Čačić je 2007. pogrešno ocijenio da će mu uniforma pričuvnog brigadira pomoći u premijerskim ambicijama

Radimir Čačić još je jednom, ovaj put simbolično, odjenuo uniformu brigadira Hrvatske vojske. Pozivajući se na počasni čin brigadira HV-a i odlikovanje tadašnjeg predsjednika države Stjepana Mesića, u žalbi Vrhovnom sudu traži blažu kaznu za nesreću s dvoje poginulih. Čačiću je zagrebački sud nepravomoćno potvrdio mađarsku presudu kojom je osuđen na 22 mjeseca zatvora, no da nakon izdržane polovice kazne može tražiti uvjetni otpust. Kako neslužbeno doznajemo, i to je jedan od razloga zbog kojih se Čačić žali jer mu je svaki dan slobode dragocjen, a uvjetno puštanje na slobodu moći će tražiti tek kad izdrži polovicu kazne, što njegov boravak u zatvoru može produljiti za još koji mjesec.

Dragocjen svaki dan

Također, Čačić se žali i što on i njegov branitelj Čedomir Prodanović nisu imali priliku sudjelovati u postupku egzekvature na Županijskom sudu u Zagrebu, tako da nisu ni imali prigodu istaći kako je Čačić 17. rujna 2001. odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom, odlukom tadašnjeg predsjednika i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Stjepana Mesića. Odlikovanje je dobio “za uspješno završene pregovore o predaji vojarne JNA u Varaždinu, kao i za pripremu i provođenje same akcije”.

Za razliku od Ive Sanadera, koji se za suđenja pozvao na počasni čin pukovnika, Čačić se pozvao na počasni čin brigadira.

I Kosor je brigadirka


Posljednji je put Čačić javno isticao čin u lipnju 2007. Tada je vojni performans izveo kao premijerski kandidat HNS-a u povodu Dana antifašističke borbe i Dana državnosti polažući vijenac kod Spomen-kosturnice na varaždinskom groblju.

“Čačić je pričuvni brigadir Hrvatske vojske, a ovo je jedina prilika u godini u kojoj odijeva uniformu”, objasnio je tada neobičnu pojavu ministra autocesta glasnogovornik HNS-a Mladen Ružman, kako je tom prigodom izvijestio bjelovarac.hr, dok je za net.hr dodao kako je Čačić procijenio da je primjereno i logično da odjene uniformu te da haenesovci “ne mašu svojim zaslugama kao što to radi HDZ”. Svojedobno je i Branimir Glavaš paradirao u uniformi prije nego što je otišao u pritvor.

Već idući tjedan vidjet ćemo hoće li se i Jadranka Kosor pred HDZ-ovim sudom pozvati na čin brigadirke koji je 1997. dobila od tadašnjeg predsjednika države dr. Franje Tuđmana. U svakom slučaju, oduzet joj ga ne mogu. Inače, nitko od pričuvnih časnika, pa ni Čačić, nije u Registru branitelja.

>> Radimir Čačić planira ostati u vrhu stranke i dok bude u zatvoru

Ključne riječi

Komentara 15

CA
callahan87
11:19 23.02.2013.

Ma da, još ga možda treba nagraditi jer je usmrtio dvoje ljudi...iako, da se pita premijera, oni nisu bili vezani pa je onda nejasno zašto je gospon Čačić uopće osuđen! Sramotno je na koje sve načine ovaj bahati, prepotentni i dvolični gospon pokušava izbjeći i tu mizeriju od kazne, jer za takvo nešto bih ja kao običan pučanin završio tko zna koliko godina u zatvoru! SRAMOTA!!!

SE
sestrićna
11:25 23.02.2013.

čačić brigadir :))))..koji bi blažu kaznu..koja sramota od države..običan čovijek bi za takav prekršaj odležao desetak godina i niko o njemu riječ ne bi čuo..a politika nam kroz medije šalju poruke o pravdi i pravednosti istoj za sve..lakrdija--

Avatar mjurisi2
mjurisi2
11:06 23.02.2013.

Samo što smo malo odmorili od bahatog i prepotentnog Čačića evo ga opet i to ni više ni manje nego hoće da izbjegne i to malo kazne što je dobio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije