Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cilj je da bude 1.1. 2024.

Butković najavio: Idemo u implementaciju novog sustava naplate cestarine

Zagreb: Oleg Butković, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL (ilustracija)
1/3
03.01.2023.
u 11:10

- Neće biti rampi, imat ćete poseban račun na kojem ćete imati posebna sredstva koja će se skidati ulaskom i izlaskom s autoceste. Više nema rampi, nema gužvi i cilj je povećati promet na autocestama - pojašnjava Oleg Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ustvrdio je za N1 kako misli da je ministar gospodarstva Davor Filipović bio jasan te kako je činjenica da je bezrazložno došlo do povećanja cijena kod nekih trgovačkih lanaca i nekih distributera goriva.

- Činjenica je da je Vlada poglavito u jesenskom dijelu intervenirala paketom od 21 milijardu kuna da bi pomogla gospodarstvu, kad govorimo o cijeni plina, struje i goriva tako da nije bilo nikakvog razloga da se povećaju cijene - rekao je Butković te istaknuo kako živimo u tržišnoj ekonomiji pa ne bi bilo dobro da Vlada nameće cijene ili uvodi mjere poput popisa trgovaca koji su nepotrebno previše povisili cijene.

- Pozivam sve da se urazume. Razlog ne može biti uvođenje eura, da dođe do bilo kakvih povećanja cijena - kaže.

Butković se osvrnuo i na implementaciju novog sustava naplate cestarine.

- Mi smo ove godine imali povijesno naplaćenu cestarinu na našim autocestama, preko tri milijarde kuna, to nikad nismo imali. U tom smislu idemo u implementaciju novog sustava naplate cestarine koji će biti beskontaktni. Cilj je da bude 1.1. 2024. godine. Ranije ne može biti - rekao je Butković te dodao da će cijeli sustav koštati 500 milijuna kuna.

- Neće biti rampi, imat ćete poseban račun na kojem ćete imati posebna sredstva koja će se skidati ulaskom i izlaskom s autoceste. Više nema rampi, nema gužvi i cilj je povećati promet na autocestama. To je vid elektroničke vinjete, vidite da se klasične vinjete napuštaju - pojašnjava.

VIDEO Donosimo popis stvari koje ne smijete nositi preko granice. Kazne mogu iznositi i preko 13.000 eura

Komentara 4

FR
franjo
16:18 03.01.2023.

Svaka čast . Idemo sa vremenom . Moderni mi Hrvati . Samo tako ,samo naprijed. Neka crknu kojim smeta… Hrvatska je centar svijeta…

ZD
zdenkoj
13:10 03.01.2023.

Vinjete se ne ukidaju samo prelaze u drzgi oblik gospon.

DA
dam63
12:15 03.01.2023.

Svi uglavnom koriste vinjete samo bezvezići nešto izmišljaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije