Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUZ

Buterin priznao da se sastajao s Horvatinčićem

buterin
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
Autori: Jasmina Popović, Senka Knežević/VLM
15.07.2010.
u 14:56

Načelnik PU zagrebačke Tomislav Buterin prije desetak dana sastao se s Tomom Horvatinčićem, ali o temi sastanka nije želio govoriti

Nemojte očekivati da će se policija prikloniti građanskom neposluhu. Zakon ne možemo provoditi parcijalno - kazao je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, osvrćući se na izvanrednoj konferenciji za medije zagrebačke policije o uhićenjima prosvjednika u Varšavskoj ulici.

Dodao je kako je tijekom dana razgovarao i sa predsjednikom Ivom Josipovićem te naglasio da je policija tijekom dana pružala asistenciju na zahtjev zagrebačke Gradske uprave.

- Asistirali smo da radnici mogu početi raditi na gradilištu, te smo sve radnje proveli sukladno zakonu. Kada se u zapadnoeuropskim zemljama organizira građanski neposluh, koji je inače legitiman način izražavanja nezadovoljstva prema postupcima države, oni koji ga organiziraju znaju da ih očekuje postupanje policije, stoga nemojte od nas očekivati da u ovakvim trenucima dopuštamo kršenje zakona - kazao je Karamarko.

Govoreći o zahtjevima za njegovom ostavkom, kazao je kako je to skupljanje predizbornih poena.

- Naravno da će se ovakve situacije koristiti za prikupljanje političkih poena jer je rad policije postao predmet iživljavanja određenih struktura - rekao je.

Inače, Karamarko je također potvrdio da policija surađuje s Uskokom po pitanju legalnosti izdane građevinske dozvole za rampu u Varšavskoj, no o detaljima ovih radnji nije želio govoriti.

Načelnik PU zagrebačke Tomislav Buterin kazao je, pak, da je policija uhitila prosvjednike zbog pružanja otpora te da ih je do 16 sati u različite policijske postave dovedeno 142. Dodao je kako im je svima izrečena mjera opreza zabrane pristupanja prostoru gdje je prekršaj i počinjen.

Na novinarsko pitanje je li se u zadnje vrijeme sastao s Tomom Horvatinčićem vezano za početak radova u Varšavskoj, odgovorio je da takvog sastanka nije bilo. No, na drugo pitanje zašto su onda novinari u dva navrata prije početka redovnih konferencija za medije na hodnicima PU zagrebačke u Matičinoj ulici, gdje se inače nalazi i ured načelnika, susretali Horvatinčića kazao je sljedeče:

- Primam razne ljude, u ovom slučaju je gospodin Horvatinčić bio kod mene prije desetak dana. O čemu smo tada razgovarali nije ni tema ni mjesto da govorim.

Govoreći o drugom uhićenju Urše Raukar i Teodora Celakoskog, Buterin je rekao kako su prekršili izrečenu mjeru i da se ta mjera odnosi na prostor omeđen Gundulićevom, Masarykovom i Varšavskom ulicom.

Načelnik uprave polcije u MUP-u Dubravko Teur kazao je da je tijekom dana u Varšavskoj bilo raspoređeno 167 policajaca, što interventnih što pripadnika temeljne policije.

Ključne riječi

Komentara 157

DO
dobravila
15:26 15.07.2010.

Ja se nadam da je Tomo Horvatinčić angažirao dobre odvjetnike koji će \" srediti \" do kraja života sve ove zgubidane , i to tužbama za milijunske odštete . Karamarko , samo ti daj gas . Ti bukači su urbani samo ti daj gas . Ti bukači su urbani talibani . I nama ih je puna pipa .

DU
Deleted user
09:45 16.07.2010.

Oba su pala !!!!!!

X0
xx71_09
20:22 15.07.2010.

DucMan, Većina je bila ono 30. svibnja 1990. na Trgu, kakva 101-ica! pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije