Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada krši zakon?

Burno na Vladinom Faceu: 'A što ćemo s vašim varanjem?'

Vlada Facebook
Facebook Vlada
04.01.2013.
u 15:17

"Spali ste na to da sada okrećete 'male ljude jedne protiv drugih. Sramota", napisala je jedna od komentatorica na Vladinom Faceu

Vladin Facebook profil se "užario" nakon što su na njega stavili status u kojem "reklamiraju" fiskalizaciju uz popratni tekst "Dosta vam je varanja? Idemo to zajedno promijeniti. Sad i odmah."

Potom su građane "podučili" da zatraže račun i provjere ga slanjem JIR koda sms porukom na 61547. Ako nisu dobili račun, građani to mogu potom prijaviti Poreznoj upravi na 0800 1001. Samo sat vremena nakon objave statusa Vladin PR tim na Facebooku je već dobio više od 400 komentara u kojima se uglavnom "pljuje" vlast. "A što ćemo s vašim varanjem", upitala je Vladu već u drugom komentaru Ilija Ćaitos Teklić.

Koliko stoji SMS?

"Dosta vam je varanja i ja hoću 20 posto veću plaću", napisao je Zvonimir Brajković osvrnuvši se na jučerašnju odluku Vlade o dizanju plaće nekim direktorima i ravnateljima ustanova i agencija. "Vi nas varate bez računa", napisao je Boris Bakale. Mnogi komentatori su pitali koliko stoji taj SMS, jer sumnjaju da Vlada i na ovoj akciji želi zaraditi na narodu, a Vlada u svojim materijalima nije navela cijenu. "Spali ste na to da sada okrećete 'male ljude jedne protiv drugih. Sramota", napisala je Anđela Paleka. Dragan Lučić Gec pita se je li ta Vladina poruka neka loša ironija. "Očaj se može nožem rezati, a sve što vi znate je izmišljati poreze", napisao je Dražen Nekić.

"Prestrašno, svaki dan čekam vašu objavu da se dobro nasmijem... Kao rubrika vicevi u novinama ste. Kome da prijavim račun od HEP-a ili vodovoda koji imaju toliko stavki naknada, prireza, snaga itd... tako da ni pravnik ne zna što plaćamo", upitao je Vladu Taxi Giti Rijeka. "I gdje ćete sa tom lovom? Povećati plaće nekom ravnatelju? Ili ministru? Ili onima u agencijama?", piše Štefica Topić.

"Draga Vlado, kršite zakon"

"Jel želite da čovjek zamrzi drugog čovjeka zbog računa za kavu", upitala je Vladu Jasmina Latinović. Mnogi komentatori su se bunili da neće biti "drukeri", a gotovo nitko se nije našao da brani Vladino uvođenje fiskalnih blagajni.

Vladi se na profilu javio i sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura te je upozorio Vladu da krše Zakon o elektroničkim medijima. "Draga Vlada RH, upozoravam Vas da kršite Zakon o elektroničkim komunikacijama kada oglašavate kod za provjeru fiskalnih računa (61547) bez da ste uz njega istaknuli kolika je cijena slanja SMS poruke. Obveza je propisana Zakonom za sve usluge s posebnom tarifom i za svakoga, pa i za Vladu RH", napisao je Lubura.

Cijelu raspravu pogledajte OVDJE.

>>Građani Vladi na fejsu o povećanju plaća: Kako vas nije sramota?

Komentara 46

A1
A1ibaba
15:24 04.01.2013.

Nema veze,ionako su kao stranka uskoro klinički mrtvi. To ce pokazati lokalni izbori. Laka ti crna zemlja SDP!

Avatar Idler 3
Idler 3
15:26 04.01.2013.

Dajte-najte, pa nisu si sam povećali plaću. Dobili smo i ku-kurikulum i spektakularno objavili Registar....istina ništ koristi od tog al barem su smanjili plaće i uzeli božičnice svim drugima....

DO
Domaracsinj
17:30 04.01.2013.

Ajmo narode,cinkajte svoju rodbinu,susjede,prijatelje.............samo da ovi paraziti koji su se uhljebili na državnom proračunu od 45. imaju sigurna i lagana primanja!!!!!!A nitko vam neće da kaže da vi od toga nećete imati ni 0.00000000000000000000000000000000001 posto koristi......ako bi se slučajno i stvorila koja kuna viška,ne brinite se,imaju oni još rodbine koja čeka u redu za prijem u drzavnu sluzbu!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije