Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nevrijeme

Bura u Makarskoj rušila znakove, kioske, oštetila automobile...

Zadar valovi (1)
Željko Mrsić/PIXSELL
07.01.2012.
u 15:46

Potopljene su dvije brodice u gradu, polomljeni su jarboli na dvjema jedrilicama u lučici Krvavica

Olujna bura koja puše na makarskom području brzinom od 80, na udare do 120 kilometara na sat, s udarima orkanskog vjetra, počinila je znatne štete, javlja HRT.

Vjetar je, naime, u Makarskoj oštetio manje ugostiteljske objekte, kioske te prevrnuo nekoliko montažnih kućica. Šteta je nastala na reklamama, tendama, oštećen je dio stakla i kupola na hotelima, plastični kontejneri, semafori, nadzemni telefonski i elektrovodoci, polomljeni su brojni prometni znakovi, a nekoliko manjih šteta bilježi se na automobilima.

U Velikom Brdu izbio je i manji požar zbog pada elektrostupa, no brzo je ugašen. Potopljene su dvije brodice u gradu, polomljeni su jarboli na dvjema jedrilicama u lučici Krvavica, a u Promajni su potopljene tri brodice.

U Državnom hidrometeorološkom zavodu upozoravaju kako su na srednjem i južnom Jadranu tijekom noći mogući jaki i vrlo jaki udari sjevernoga vjetra koji će puhati od 12 do 16 metara u sekundi.

Sutra se mjestimice očekuje neznatna kiša, rjeđe i susnježica, i to ponajprije u istočnoj Slavoniji, Posavini i Lici, gdje se oborine mogu smrzavati na tlu. Pokoji pljusak moguć je i na južnome Jadranu.

Zbog jake bure u prekidu su trajektne linije iz Splita za Korčulu i Lastovo, kao i katamaranske za Brač, Hvar, Korčulu, Lastovo i Vis.

Ključne riječi

Komentara 2

SE
sestravlatka
18:13 07.01.2012.

Nisan znala da je Makarska tako veliki grad ?

CH
Charlemagne26
20:27 07.01.2012.

Da bura pune malo jace, pa da otpune rollingstonese i njihovi par hiljada stanova kojim su nagrdili Makarsku od rata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije