Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA O OVRŠNOM ZAKONU
Povratak na članak

Bunjac: Za dug od 2 kune uzmu vam 678,12 kuna, to je lihvarenje biblijskih razmjera

Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida pitao je Šimića što će biti s ljudima nakon što istekne 18 mjeseci osiguranog smještaja.

Komentari 23

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
13:03 26.10.2016.

Najzad da netko otkrije toplu vodu. Pa svi zakoni su tako napisani da pogoduju advokatima i notarima. Samo uvođenje institucije notara gdje ti uzimaju ne male novce, a za ništa ne odgovaraju, je očiti primjer.

VL
DU
Deleted user
13:00 26.10.2016.

Dugove koji su niži od sudskih troškova ili barem 2/3 sudskih troškova poništiti. Ovo sada nema smisla jer je zakon rađen u svrhu bogaćenja odvjetnika na teret najsiromašnijih.

VL
TB
taras.buljba
13:19 26.10.2016.

Hitno nam je potreban Gubec moji dragi kmeti.

VL
AR
aristip
15:52 26.10.2016.

Predložene izmjene ovršnog zakona nisu dobre !! Nisam pročitao da postoji zabrana ovrhe na nekretninama za manji dug (recimo do 1.000 eura ili 10.000 kn.), isto tako trebalo bi zabraniti ovrhu za beznačajni dug (recimo 10 kn.), i kod ovihh izmjena ovršnog zakona polazi se s lihvarskog gledišta "dužnik je kriv za sve" a to nije točno kriv je i vjerovnik i on bi trebao snositi nekakvu odgovornost. U ovršnom postupku (kao i u stečajnom) nema potrebe niti za odvjetnicima niti za javnim bilježnicima i njihovim visokim troškovima (posebno je smiješna i žalosna istovremeno lihvarska naknada za izvid pravomoćnosti i ovršnosti od čak 250 kn.+PDV) itd, itd...

VL
OB
obivankenobi
13:17 26.10.2016.

Zakon o ovssi je nikakav, pogotovo za ovrsene. Iz duga nije ni predviđen oporavak, vec trajno duznistvo. Sada most toboze zeli pomoci ovrsenima placanjem stanarine- katastrofa. Umjesto da se iz dugovanja izbace nametnici njima se pogoduje, a duznici ce zivjeti i placati kamatare na racun poreznih obveznika. Sramotno,no tko je i ocekivao nesto bolje od mosta?

VL
OK
okus
15:14 26.10.2016.

Ukinuti ovrsni zakon. Nadalje banke koje su nezakonski poslovale trebaju biti osudene i moraju vratiti preplacena sredstva. Nadalje zabraniti daljnje poslovanje tim bankama. Hnb mora postati to sto bi trebala biti. Vratiti hrvatske banke. Slucaj Zagrebacke je poznat... vratiti.

VL
OK
okus
15:14 26.10.2016.

Drzava ne postoji bez vlastitih banaka.

VL
RA
rastamanaman
13:07 26.10.2016.

nevjerojatno nepismen tekst

VL
Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
14:09 26.10.2016.

HDZ-SDP papanski glasaaći ŽIVI ZID na to i ostalo upozorava 5 godina a pljujete po njima, o tome se nije pisalo ni pričalo prije Pernara i Sinčića u saboru a sve to su omogućili beskičmenjaci iz navedenih stranaka. Glasaći tih sociopata su suodgovorni za svo zlo u državi!! Ja bi se posramio da sam njihov glasać!!

VL
SC
Schlosser
06:50 27.10.2016.

Javni biljeznik je izmisljena funkcija koju su politicari izmislili da bi razni advokati zgrtali novac i pljackali narod.U Zapadnom svijetu samo se velike transakcije kao kupnja kuce i sl. ovjeravaju kod javnog biljeznika a svi drugi ugovori su vazeci sa vlastorucnim potpisom i ne treba ih ovjeravati.Kod nas se uvijek pigoduje nekoj interesnoj skupini a uvijek na stetu gradjana koje bi ti zakoni trebali stititi.

VL
DU
Deleted user
13:30 26.10.2016.

.....o čemu vi pišete......, u Saboru je rečeno od strane ministara da će se zatvoriti Rafinerija u Sisku, a na najboljem putu je i Rijeka....gdje su ada šatoraši i svi ostali na noge lagane i u prosvjede....hahahaah sve me boli od smijeha...živjeli!!!!!

VL
JU
juma
16:39 26.10.2016.

Sve te poslove ne trebaju obavljati nikakvi privatni odvjetnički uredi i notari, koji isključivo gledaju vlastiti interes i zaradu. Njima je javni, odnosno društveni interes nepoznanica, pa se u biti u načelima poslovanja razlikuju od mafijaških struktura samo po tome što formalno imaju zakonsku podlogu. Drzavna uprava, odnosno općine i gradovi moraju štititi javni interes i sve gradjane, pa i duznike kojima se mora ostaviti pravo na egzistencijalni minimum, poput prava na hranu i krov nad glavom. Kako moze banka, nekoga izbaciti na ulicu, a riziko poslovanja s takvim gradjanima i svoju lošu procjenu poslovnog rizika prebaciti na zajednicu preko ureda za socijalnu skrb? Uostalom kada ostvaruju dobit ne dijele je sa zajednicom, nego ista odlazi u dzepove vlasnika i dioničara. Ovdje kod nas se to radi preko posebnih ureda poput notariata ili onih koji se nazivaju Konkursamt ili Betreibundsamt. Razlog je jednostavan, ne mozete nekoga ovršiti da mu oduzmete mogućnost za egzistenciju. To nije društveni interes i zato tu privatnici nemaju što traziti.

VL
ZD
zdepar
13:42 26.10.2016.

sinčić i glupavo društvo zaboravljaju jednu stvar, da ovršenici nisu ratni stradalnici kojima je netko drugi sve uzeo, oni su uzeli kredit i razumno je pitati, što su ti "siromasi" na pravili s dobivenim novcem, možda financirali apartmane na moru, a država će im osiguravati socijalni smještaj u Zagrebu !!!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.