Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pretučen novinar Radio Brača

Bulj: 'Ovo nije napad na novinara, nego udarac svim građanima'

miro bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18.04.2017.
u 15:10

Novinara Sinišu Vickova napali su zaštitari pred splitskom Županijskom skupštinom, za vrijeme odluke dodjele koncesije za plažu Zlatni rat

Pred Županijskom skupštinom u Splitu pretučen je novinar Radio Brača, Siniša Vickov.

Na sjednicu Skupštine, na kojoj se odlučivalo o dodjeljivanju koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, oko 13 sati ušao je uznemireni Vickov i izjavio da su ga pred vratima pretukli zaštitari Sokol Marića. Postavljeno je pitanje tko je i zašto angažirao zaštitare. 

Nakon incidenta stigla je policija, a zaštitari su službenicima rekli kako su novinara zamolili da se predstavi, što on nije učinio, nego je nastavio hodati prema Skupštini. Na upit ima li novinarsku iskaznicu odgovorio je negativno, pa su ga zaustavili. Prema njihovim navodima, tada je Vickov udario u glavu jednog zaštitara, a oni su ga pokušali zaustaviti i pritom mu potrgali jaknu. 

Na strašan incident reagirao je saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj

- Ovdje se pred našim očima događa bezobzirna prodaja nacionalnog blaga, kao da je djedovina župana Ževrnje. Župan Ževrnja štiti se od naroda i medija kako bi lakše pogodovao tvrtki bez ikakvog iskustva i kompetencija - rekao je Bulj.  

Dodao je kako je sramotno da zaštitari napadaju novinara koji je došao istražiti istinu.

- Ne samo da prodaju ono što nije njihovo, nego se sad i tuče pojedince koji o tome žele izvijestiti - navodi saborski zastupnik.  

Ističe da je ovo bio napad na sve građane.

- Incident pred Županijskom skupštinom nije napad na jednog novinara, nego udarac svim građanima koji ne daju da kojekakvi muljatori i nekome podobni zarađuju na njihov račun i račun neponovljivog prirodnog okoliša - završava Bulj u priopćenju. 

Podsjećamo, županijski čelnici odlučili su da koncesiju nad popularnom plažom Zlatni rat u Bolu na Braču dobije zagrebačka tvrtka Sport B, koja je osnovana prije dvije godine, a nema prihoda ni zaposlenih.

>>Bulj: Natječaj se mora ponoviti zbog sumnjive odluke povjerenstva

>>'Vujčić je stav o Mostu donio u društvu s Todorićem i ostalim muljatorima na partijima HNB-a'

Komentara 7

Avatar mlijeko
mlijeko
15:27 18.04.2017.

Ovaj Bulj je najgori lik u novijoj povijesti..što ne traži da odstupi Petrov zbog arbitraže MOL-INA kada je Petrov prilikom rušenja Karamarka rekao da ima insajdere koji mu govore da spor dobivamo. MOST-ovci postaju moralne nakaze...

Avatar Bruno
Bruno
17:29 18.04.2017.

Bulj laže bar deset puta na dan.

LU
lukivoda
18:01 18.04.2017.

kad netko objavi neki tekst evo nam Bulja,dalmoškog Robin Hooda koji hara posvuda te nam pere mozak populizmom ko sisave udruge svojim dušebrižničkim aktivizmom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije