Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema ozlijeđenih

Požar u dvorištu autopraonice ugašen, čule su se dvije eksplozije

pozar (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
1/19
09.08.2012.
u 12:05

Na teren je izašlo 55 vatrogasaca sa 20 vozila Javne vatrogasne postrojbe i dragovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Zagreba

Požar koji je izbio u 11.15 sati u dvorištu autopraonice Sarunović koja se nalazi u naselju Novi Jelkovec – Rimski put ugašen je, a kako objašnjava dežurni dispečer Javne vatrogasne postrojbe, požar je buknuo zbog zapaljenja drvene palete. Ipak, vatrogascima će trebati još dva dana da potpuno saniraju požarište.

Još nije poznat uzrok požara, ali očevici tvrde da su se čule dvije eksplozije. Vatrogasci su izvijestili kako su dvorištu bile bačve u kojima je bila zapaljiva tekućina. Pored bačava bila je i paleta s papirom. Požar je zahvatio dvije obližnje kuće kojima su izgorjela krovišta i fasadna stolarija, dok su na zgradi skladišta uz požarište popucala stakla. Opožarena je također okolna trava, raslinje i grmlje te obližnja praonica kamiona.

U vatrenoj stihiji nitko nije ozlijeđen, a na teren je u vrlo kratku vremenu izašlo 55 vatrogasaca s 20 vozila Javne vatrogasne postrojbe i dragovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Zagreba.

Požar se u jednom trenutku proširio na obližnju šikaru. Ekipe Javne vatrogasne postrojbe ostat će na požarištu do kasno u noć radi prevencije nove opasnosti od požara.

Nakon što požar bude u cijelosti ugašen, na teren će izaći i ekipa za očevid Policijske uprave zagrebačke radi utvrđivanja uzroka izbijanja vatrene stihije i utvrđivanja materijalne štete, objasnili su iz PUZ-a.

Ako imate fotografije ili snimke požara, pošaljite nam ih na mail dojavi@vecernji.net

Ključne riječi

Komentara 3

ZE
.zeitgeist.
15:14 09.08.2012.

Zašto mi se brišu komentari? Pa samo sam napisao da se taj dim i ne osjeti od smrada koji se inače osjeti u tom dijelu grada.

ST
Stjef
16:12 09.08.2012.

Smrad čega? Svinjogojske farme? Nisi ti baš u toku...

Avatar Kairosa
Kairosa
12:01 10.08.2012.

Zapaljeno zbog osiguranja.Posao im loše ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije