Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijarderi u akciji

Buffett i Gates: Bogataši, dajte pola imovine siromašnima

Warren Buffett i Bill Gates
reuters
17.06.2010.
u 09:03

Warren Buffett i Bill Gates pozvali su američke milijardere da barem 50 posto svoga bogatstva doniraju.

Američki investitor Warren Buffett i osnivač Microsofta Bill Gates pozvali su američke milijardere da barem 50 posto svoga bogatstva doniraju u humanitarne svrhe, objavio je Reuters. 

Buffett, Gates i njegova žena Melinda su u posljednjih godinu dana održali niz večera s bogatim Amerikancima kako bi ih nagovorili na donacije. 

Patty Stonesifer, bivša direktorica Gates Foundation i sadašnja savjetnica Gatesa i Buffetta, izjavila je da su četiri milijardera pristala donirati svoja bogatstva.  Građevinski poduzetnik Eli Broad, ulagač John Doerr, medijski magnat Gerry Lenfest i John Morgridge, bivši predsjednik uprave  Cisco Systems. Iznosi koje su obećali dati nije poznat. 

Ključne riječi

Komentara 17

JA
Jazuji
13:44 17.06.2010.

KREONT a oni i dalje ostaju bogati koliko god ubacili u sustav.

IN
InfoMan
14:03 17.06.2010.

A zasto oni onda ne pruze primjer i doniraju svojih 50% prvi? Zasto Gates ne bi, recimo, svim hrvatima koji imaju nelicencirane Windowse i Office jednostavno poslao licencu. Ne mora biti badava, nek kosta 100kn. No ne, oni u suradnji sa BSA uredno hodaju okolo i naplacuju globe od 5000 - 100000kn dok najveci izvor zla, hrvatska drzava, ne diraju.

OB
-obrisani-
05:32 18.06.2010.

ha,ha,ha......................... ovaj administrator je senuo ...... na jednom mjestu mi brise komentar o Tesli , na drugom o privredi a ovdje o zidovskim milijarderima,dok istovremeno teske uvrede na racun hrvatskog naroda od strane cetnika ostavlja, kao i tupavce koji svakodnevno pretvaraju forum VL u svoj privatni chat......Pljuc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije