Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje nad ženama
Povratak na članak

Bruna Esih i desne udruge protiv Istanbulske konvencije

Konvencija traži borbu protiv običaja koji potiču rodne stereotipe, što je za konzervativne udruge nametanje rodne ideologije

Komentari 16

BE
blaz.elrat
14:26 31.01.2017.

Brunu Esih birajmo za gradonačelnicu Zagreba.

VL
LI
liskovaca
14:22 31.01.2017.

Bravo Bruna!!!!!

VL
Avatar Vuglec
Vuglec
15:19 31.01.2017.

U dosta toga se ne slažem sa Brunom Esih, ali ovoga puta moram zaista reći da je glas razuma! Istanbulsku konvenciju ne treba prihvatiti jer cilj konvencije nije zaštita prava žena, protiv čega nitko normalan nema primjedbi, već nametanje rodnee ideologije. Autonomnoj ženskoj kući, Babama i sličnim opskurnim udrugama treba dokinuti sredstva iz proračuna.

VL
RI
ribar110
15:26 31.01.2017.

Pametna i lijepa

VL
MT
mačak tom
15:17 31.01.2017.

Gospođo Esih želim Vam puno sreće! Međutim, HDZ će prihvatiti ovu Konvenciju. Možda je to i dobro da naši desni glasači konačno shvate da je HDZ trojanski konj hrvatske desnice, liberalna organizacija profesionalnih karijerista koja nema više nikakve veze sa demokršćanstvom i stvarnim vrijednostima hrvatskog naroda.

VL
PO
pompa1
15:58 31.01.2017.

Gdje su bile udruge koje se predstavljaju kao zaštitnice žena kada je trebalo pružiti podršku gđi Lalovac? Tko nakon toga još uvijek vjeruje bilo kojoj konvenciji ili akciji koju takve udruge podržavaju?

VL
PO
pompa1
15:52 31.01.2017.

Da je pravi cilj samo zaštita žena od nasilja, ne bi nijednoj državi trebale istanbulske konvencije, nego bi se to rješavalo puno jednostavnijim zakonima. Istanbulska konvencija u zakone gura pojam roda i rodnog identiteta, koji se u nekim državama pokazao kao trojanski konj koji se koristi za redefiniranje obitelji, braka, čak i ljudi kao bića određenih biologijom (biraj spol/"rod" kako ti se prohtije, kao da on nije određen bilogoijom). Zašto ne donesemo jedan jednostavan zakon kojim se uvode stroge kazne za zlostavljače žena i sustav koji će bolje prevenirati zlostavljanja? Za to nam ne treba konvencija, ne moramo čekati ratifikaciju. Protiv takvog zakona nitko normalan se ne bi bunio.

VL
Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:15 31.01.2017.

Rodna ideologija ne postoji kao ni seksualna orjentacija. To su izmišljotine posrnulog naraštaja ovog vremena. Uvijek je bilo i biti će različitih devijacija, ali prirodan red stvari ne mogu izmijeniti ljudske uredbe i zakoni.

VL
JZ
Jedan_Zagrepčanec
15:06 31.01.2017.

Izvrsna ilustracija ove rodno-spolne filozofije može se vidjeti na YouTubeu u prilogu Lauren Southern Becomes a Man.

VL
KA
kažemja
10:51 01.02.2017.

Tko je ta Bruna???

VL
DA
danho
13:11 07.02.2017.

Može mi tko objasniti kako se njome nameće rodna ideologija? samo zato sto definira pojam roda: “’rod’ označava društveno oblikovane uloge, ponašanja, aktivnosti i osobine koje određeno društvo smatra prikladnima za žene i muškarce” dakle sterotipi, to su trebali napisat...all opet zar je to toliko ne znam kako strasno da se protive cijeloj konvenciji...sori al nisu normalni

VL
ME
Meter
15:18 31.01.2017.

Užitak im je gaziti druge/drugačije i nametati svoje navade i poglede

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:45 31.01.2017.

Potpuno je jasno da dobar dio HDZ-a ne podržava sprječavanje nasilja nad ženama što je cilj Europske konvencije. Ako bude bio dovoljan broj istomišljenika jasno je da će Republika Hrvatska svojom saborskom većinom odbaciti Konvenciju kojoj je za cilj sprječavanje nasilja nad ženama a možda će HDZ-ova delegacija u Europskom Parlamentu uspješno pokrenutu i korake kako bi se ta Konvencija o sprječavanju nasilja nad ženama na prijedlog Republike Hrvatske ukinula i u Europi. Bravo Bruna, bravo "U ime obitelji", bravo "Grozd", na vašim precizno izraženim stavovima u kojima zahtjevate ukidanje konvencije. Nadam se da je to svima ostalima nedvosmisleno jasno.

VL
Avatar bodavica
bodavica
14:46 31.01.2017.

Hrvatskom je zavladalo ludilo svih tipova i vrsti i tu se definitivno ne nadzire kraj!!!!!!!!!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.