Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski parlament

Brok i Picula predsjedali radnom skupinom za zapadni Balkan

05.11.2014.
u 15:13

Članovi su podržali vremenski okvir postavljen za Rezolucije o proširenju za Albaniju, BiH, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Srbiju

Sastankom radne skupine Europskog parlamenta za zapadni Balkan u Bruxellesu, danas su predsjedali šef Izaslanstva za BiH i Kosovo zastupnik Tonino Picula i predsjednik Vanjskopolitičkog odbora (AFET) Elmar Brok.

Radna skupina za zapadni Balkan jedna je od pet AFET grupa koja okuplja dvanaest članova: predsjednika AFET-a, izvjestitelje za sve zemlje zapadnog Balkana i sve šefove delegacija među kojima je zastupnik Picula danas bio prisutan kao jedini zastupnik iz Hrvatske.

Članovi su podržali vremenski okvir postavljen za Rezolucije o proširenju za Albaniju, BiH, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Srbiju te je zaključeno da će se o njihovim izvještajima o napretku raspravljati na plenarnoj sjednici u travnju 2015.

Radna skupina danas je razmijenila stavove s jedanaest političkih analitičara s područja Albanije, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova o situaciji i regiji i njihovim zemljama. Na sastanku je također dogovoreno da će osim redovitih susreta komunicirati s ključnim akterima prisutnima u Bruxellesu ili Strasbourgu, ugraditi zaključke svojih rasprava u rad AFET-a, predlagati konkretne inicijative poput posjeta, saslušanja i slično te biti referentna točna za sve parlamentarne kao i vanjske inicijative važne za ovo područje. Najavljen je i sastanak s ministrima vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana 2. prosinca 2014. na sastanku AFET-a.

>> Picula: Priznanje Palestine od Švedske doživljavam kao koktel motiva

Komentara 3

SO
Sos
12:20 08.11.2014.

Ako su prestavcici RH doista Hrvati sprijetit ce ulazak srbije dok srbija ne plati ratnu stetu i sve obveze prema RH a u prvom redu informacije o nestalima

SO
Sos
12:23 08.11.2014.

Dokle ima i jednoc casnog hrvata bit ce i hrvatske

SO
Sos
12:24 08.11.2014.

Vecernj list samo za one podobne ostale brisu sve nepozeljne komentare i sve sto je protiv njihovih nacela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije