Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena istraga

Brodarac, Milanković i Bošnjak ostaju u pritvoru mjesec dana

brodarac, milankovic (1)
Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell
1/3
24.06.2011.
u 15:57

Iako se u javnosti pojavila informacija da Vladimir Milanković štrajka glađu, na sudu još nemaju službenu potvrdu toga

Idućih mjesec dana u pritvoru će provesti Đuro Brodarac, Vladimir Milanković i Drago Bošnjak, osumnjičeni za ratni zločin u Sisku 1991. i 1992. godine. Protiv njih je, naime, danas otvorena istraga, a istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Miroslav Rožac ispitivao ih je punih sedam sati.

Čak 30 stranica ima rješenje o otvaranju istrage.
- Suprotno navodima njihove obrane postoji osnovana sumnja da su trojica počinila ratni zločin protiv srpskih civila - kazao je istražni sudac M. Rožac.

Trojac se sumnjiči za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti, odnosno ubojstvo 31 te nezakonito zatvaranje i mučenje još 38 civila. Iako se u javnosti pojavila informacija da Milanković štrajka glađu, na sudu još nemaju službenu potvrdu toga.

- Čim je u utorak doveden na naš sud, Milanković je rekao da počinje štrajkati glađu. Od policije smo zatražili da nas izvijesti je li to istina - kazao je Rožac.

Komentara 68

ST
standup
16:25 24.06.2011.

...ostati cé dok , nenadju \"svjedoke\"...rekla-kazala..

OB
-obrisani-
17:10 24.06.2011.

SRAMOTA!!!

Avatar kobra11
kobra11
21:40 24.06.2011.

oziRis ocito da su i tebe namontirali Krali smo kokoske i jaja. Za kokoske ste nas osudili i za jaja pomilovali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije