Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Brodarac, Milanković i Bošnjak: Nismo odgovorni za ubojstva

Privođenje Brodarca na Županijski sud u Osijeku
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/7
21.06.2011.
u 14:09

Istražni sudac saslušao Đuru Brodarca, Vladimira Milankovića i Dragu Bošnjaka.

- Nismo odgovorni za ubojstva srpskih civila u Sisku 1991. i 1992. godine – ustvrdili su to Đuro Brodarac, Vladimir Milanković i Drago Bošnjak pred istražnim sucem na Županijskom sudu u Osijeku, gdje su stigli danas u 14 sati iz Siska.

Trojica osumnjičenika za ratni zločin po zapovjednoj odgovornosti aktivno su iznosila svoje obrane, i to puna četiri sata.

- Odbili su sve navode iz kaznene prijave, niječu da su oni bili nalogodavci za ubijanje civila – kazao je glasnogovornik suda Miroslav Rožac.

Sumnjiči ih se, dodao je, za ubojstva 31 te protuzakonito zatvaranje i zlostavljanje 38 civila. Određeno im je zadržavanje od 24 sata, koje ističe sutra u 14 sati. Zadržani su zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, koji još nisu ispitani, te zbog posebno teških okolnosti kaznenog djela.

- U tom roku Državno odvjetništvo mora podnijeti istražni zahtjev koji je najavilo,  s pritvorskim prijedlogom ili će se u protivnom  braniti sa slobode – pojasnio je sudac Rožac.

Pritvor će Odvjetništvo vjerojatno zatražiti, a o tome će se onda odlučivati u petak.

Oko 300 svjedoka bit će predloženo u istražnom zahtjevu. Istraga, pak, mora biti okončana u roku od šest mjeseci, radit će se „punom parom“, budući da je spis opsežan, a svi svjedoci su u Sisku.

>>Uhićeni Brodarac, Milanković i Bošnjak

Komentara 947

OB
-obrisani-
23:41 21.06.2011.

julkaaaa............

Avatar broz
broz
22:38 21.06.2011.

LAŽE KO SRBIN.!

OB
-obrisani-
02:11 22.06.2011.

Zato što u predvečerje maslačci lete u nebo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije