Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tranzicijski kamp
Povratak na članak

Brod se priprema za prihvat izbjeglica, Brođani podijeljeni

Dok dio građana govori kako ljudima u nevolji prema pomoći i kako će Brod opet pokazati svoje srce i dušu, isto kako je to učinio u Domovinskom ratu, drugi pozivaju na prosvjede

Komentari 27

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
23:10 13.10.2015.

Drugovi na mala vrata u dogovoru s Njemačkom ovdje rade divovski hot-spot za 2 milijuna ljudi. Slavonski Brod je samo prvi korak, a evidentno je da će gotovo sve lokacije biti upravo u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, da se ne bi, jelte, inkomodiralo one rijetke krajeve gdje su na vlasti HNS i SDP. Zašto ne otvaraju centar u Međimurju, koje je idealna lokacija: blizina Slovenije i Mađarske, najkraći put prema Njemačkoj? Ako padne Slavonski Brod, past će i cijela Hrvatska u kalifat.

VL
DU
Deleted user
23:29 13.10.2015.

Treba ih dalje usmjeriti domacici Merkel koja ih je pozvala. Imamo mi dovoljno svojih problema I sirotinje o kojima bi se prvo trebali pobrinuti.

VL
AU
autoritet
00:50 14.10.2015.

Hrvate iz Slavonije - islamiste u Slavoniju! Glasajte za Milanovića i Matića ako vam se sviđa ovaj program.

VL
DU
Deleted user
00:11 14.10.2015.

Opet opleti po Slavoncima! Da ne bi slucajno gospari i Dalmatinci podnijeli dio tereta?

VL
JA
japaja0109
07:46 14.10.2015.

zašto su slavonci građani drugog reda ?? zašto niti jedna izbjeglica ne smije u dalmaciju a u slavoniju može ?? zima je puno ugodnija u istri ili dalmaciji, oni svejedno rade kamp u slavoniji. lijepo za znati kako te doživljava vlastita vlast.

VL
CE
centirion
07:41 14.10.2015.

Izdajnička Nehrvatska vlada koja pakuje majmune! Nije ih briga za Hrvate bez posla i one jadnije sto kopaju po kontejnerima i čekaju ovrhe

VL
HA
harakiri
02:16 14.10.2015.

Nadam se da će Brođani nešto poduzeti i spriječiti da se ove barbare smjesti u njihovom gradu

VL
AR
arjavas
11:43 14.10.2015.

HDZ-ov Slavonsko Brodski Župan jedno a gradonačelnik Sl . Broda drugo . Župan HDZ-ovac očito vodi predizbornu kampanju po tom pitanju , ane realnu politku . HDZ po pitanju izbjeglica nema baš nikakvu konkrenu politiku , bar je nismo čuliuli od Karamarka . Karamarko i njegovu "uđiguzi " samo malte praznu slamu i kritiziraju vlast . Izbori su za manje od mjesec dana ,a HDZ može doći na vlast . Bilo jako lijepo da nam Karamarko jasno i glasno veli kak bu postupal prtema izbjeglicama kad dođe na vlast . Dali će zatvoriti granicu . postavit na granice vojsku i podići bodljikavu žicu prema Srbiji i BiH ? Dali će nastavit sadašnju politiku transferiranja prema Njemačkoj ? Kaj bu napravil ako Njemci i Austrijanci zatvore granice ? To su ko0kretna pitanj na koja budući eventualni premijer mora dati konkretan odgovor a on ga ne daje . Samo baujla po Hrvatskoj , daje lažna obečanja , prijeti smjenama kazališnih intendanata , i sličnim zastrašivanjima politčkih protivnika , , svadi i dijeli narod .

VL
Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
07:35 14.10.2015.

Brod se priprema za prihvat izbjeglica, Brođani su kao naši pravi hrvati podijeljeni u nakani žele li goste smjestiti u zimski tranzicijski kamp ili pozvati njih doma da pokažu da su za dom spremni.

VL
RE
rennes
23:06 13.10.2015.

Sve se može kad se hoće, pa tako i organizirati smještaj izbjeglica u industrijskoj zoni Sl. Broda! Svi ovi problemi donekle stoje, ali nisu nerješivi niti predstavljaju baš tako veliki sigurnosni rizik kako se prikazuju. Taj isti amonijak, primjerice, ne predstavlja prijetnju navedenoj prehrambenoj industriji a izbjeglice bi trebale?! Nešto tu nije logično! Svi se mi moramo jako dobro prisjetiti, osobito oni direktno izloženi ratu prije dvadesetak godina, koliko su solidarnosti i pomoći drugi pružali nama, kad je nemali broj ljudi otišao i u izbjeglištvo izvan RH, od čega su mnogi trajno i ostali u zemljama domaćinima! Ne znam što je ovdje posrijedi kad je u pitanju županija, ali možda u svemu ima i dobrog starog političkog natezanja, a bliže se izbori. U Brodsko-posavskoj županiji vlast većinski drži HDZ, a plan za prihvatni centar dolazi od aktualne vlade... Neka svatko sam procijeni.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.