Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet mornarici

Brod ratne mornarice SAD-a HSV SWIFT stigao u Split

hsv swift (1)
Foto: MORH
1/3
03.04.2012.
u 13:05

U posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici SWIFT će boraviti do petka, a provest će se i zajednička obuka u uporabi nesmrtonosnog oružja. Obuku će provesti pripadnici američkih marinskih snaga smještenih u Rumunjskoj.

Brod ratne mornarice SAD-a HSV SWIFT uplovio je danas u luku Lora u Splitu u sklopu bilateralne vojne suradnje i posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici, javlja MORH.

U posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici SWIFT će boraviti do petka, a provest će se i zajednička obuka u uporabi nesmrtonosnog oružja. Obuku će provesti pripadnici američkih marinskih snaga smještenih u Rumunjskoj.

Inače, SWIFT se koristi za zadaće potpore floti i za humanitarne partnerske zadaće. Drugi je u nizu od tri katamarana kojima se koristi ratna mornarica SAD-a, a do sada je sudjelovao u humanitarnim operacijama pomoći nakon tsunamija na Sumatri te u prijevozu humanitarnog materijala s Cipra za vrijeme izraelsko-libanonskog sukoba 2006. godine.

Dugačak je 98 metara, širok 27 metara, razvija brzinu od 35 čvorova, a čini ga posada od 70-ak mornara i civila. Namijenjen je za razne oblike prijevoza, ima  helikoptersko uzletište, može primiti sve vrste vojnih vozila (uključujući tenkove) te do 250 potpuno opremljenih vojnika.

Komentara 10

OB
-obrisani-
13:35 03.04.2012.

pomagali su vam a sada naplaćuju.....usisajte sedišta i operite šajbe maleni hrvoji

FO
Fogge
13:28 03.04.2012.

..dočekala su ga dva jedrenjaka HRM-a...

OB
-obrisani-
13:27 03.04.2012.

kmeti ostaju kmeti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije