Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protivna umjetnost

Brod 'Galeb' vezan uz riječki lukobran postaje izložbeni prostor

Obersnel na Galebu (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
27.05.2011.
u 13:17

Građani će imati prilike razgledati dvjestotinjak radova avangardne umjetnosti i pritom obići brod za trajanja izložbe od 4. do 19. lipnja

Brod Galeb, Titova ploveća rezidencija, koji je već deset godina na mrtvom vezu u Martinšćici, a u međuvremenu je postao vlasništvom Grada Rijeke i proglašen je kulturnim dobrom, od jučer je vezan uz riječki lukobran.

Dotegljen je iz Viktora Lenca kako bi postao izložbeni prostor, upravo idealna "galerija" za izložbu "Područje zastoja" koju njen autor Branko Franceschi najavljuje kao intrigantan spoj broda koji je plovio pod zastavama nekoliko totalitarnih režima i aktivističke umjetnosti koja ih je osporavala.

Građani će na tri od pet paluba Galeba od 4. do 19. lipnja imati prilike razgledati dvjestotinjak radova avangardne umjetnosti pojedinaca i skupina s područja bivše Jugoslavije i srednje Europe iz Kolekcije Marinka Sudca koji je, uz Institut za istraživanje avangarde, u suradnji s Gradom Rijekom organizator izložbe.

Postavljanje radova umjetnika na brod počelo je danas, no do otvorenja izložbe sljedeće subote.

Građani se neće moći prošetati Galebom - moći će ga obići za trajanja izložbe.

Komentara 3

KR
krilnik2
21:10 29.05.2011.

Nije Hrvatska jedinstvena u svijetu samo po tome sto izrucuje svoje generale, vec i po tome sto obozava svok krvnika!

OB
-obrisani-
11:34 31.05.2011.

Jedan i jedini. Nitko kruha gladan, smijeh na licima, svoji na svome. Pricaj ti price nekom drugom, a ne nama koji smo imali tu srecu da budemo NJEGOVI.

VF
vferari
11:28 29.10.2011.

Nije hrvatska jedina koja ima idiote ali sobzirom na broj stanovnika malo previše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije