Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvalila vučiću

Brnabić za prijevare na glasačkim mjestima okrivila oporbu: 'Kreirali su kaos, paniku i laži'

U Kraljevu održan predizborni skup liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
Foto: Vladimir Vasic
1/2
17.12.2023.
u 22:46

"Dobro došli na slavlje", rekla je Brnabić, ustvrdivši da lista SNS na 50 posto obrađenog uzorka ima 47,1 posto, a koalicija proeuropske oporbe "Srbija protiv nasilja" 23 posto. Ocijenila je i da će mandate u parlamentu osvojiti i Dačićeva Socijalistička partija Srbije te lista lista koju vodi kontroverzni liječnik

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, čije ime je nosila izborna lista vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na prijevremenim parlamentarnim, vojvođanskim i lokalnim izborima u nedjelju, najavio je "apsolutnu pobjedu" SNS-a, ali nije komentirao mogućni ishod u Beogradu, gdje oporba očekuje pobjedu. Vladajuća SNS u vodstvu je na prijevremenim parlamentarnim izborima u nedjelju sa 46,6 posto glasova, pokazale su projekcije Ipsosa i CeSID-a, bazirane na djelomičnom prebrojavanju glasova na biračkim mjestima. 

Oporbena Srbija protiv nasilja na drugom je mjestu s 23 posto glasova, dok je Socijalistička stranka Srbije na trećem sa 6,9 posto. Nešto više od jednog sata poslije zatvaranja birališta Vučić je u izbornom stožeru SNS-a novinarima kratko rekao da će "rezultati biti bolji nego što su bile procjene" i da SNS ima "apsolutnu pobjedu", dok Beograd, gdje oporba uz veliku izlaznost očekuje pobjedu, nije komentirao, rekavši da "nijedan listić nije prebrojan". 

VEZANI ČLANCI:

Taj optimizam je kasnije na kratkoj tiskovnoj konferenciji prenijela i premijerka Srbije Ana Brnabić, potpredsjednica SNS-a, koja je zahvalila Vučiću što je posudio ime izbornoj listi i dao sve od sebe u kampanji za pobjedu. "Dobro došli na slavlje", rekla je Brnabić, ustvrdivši da lista SNS na 50 posto obrađenog uzorka ima 47,1  posto, a koalicija proeuropske oporbe "Srbija protiv nasilja" 23 posto. 

Ona je ocijenila da će mandate u parlamentu osvojiti i Socijalistička partija Srbije šefa diplomacije Ivice Dačića, te lista lista koju vodi kontroverzni liječnik Branimir Nestorović koji je koronu nazvao "najsmješnijim virusom u povijesti čovječanstva", čiji bi ulazak u parlament moglo biti iznenađenje ovih izbora. Brnabić je oporbu optužila da je tijekom cijelog dana "kreirala situaciju kaosa, panike, nepovjerenja i laži" govoreći o navodnim incidentima i prijevarama na izbornim mjestima. 

Vučić je ranije u nedjelju nakon glasanja, na pitanje o budućim koalicijama, odgovorio kako treba sačekati rezultate izbora, a na inzistiranje hrvatskih novinara da se izjasni hoće li koalirati s Vojislavom Šešeljem i Srpskom radikalnom strankom i kako će graditi odnose s Hrvatskom ako će s njima koalirati rekao je da takva koalicija ne postoji.

"Nemamo mi u koaliciji Šešelja", rekao je Vučić. Na inzistiranje hoće li koalirati na lokalnoj razini, Vučić je kazao da se na lokalnoj razini ne grade odnosi s Hrvatskom. "Bačka Topola i Niš neće graditi odnose s Hrvatskom. Kakve to ima veze s bilo kim? Samo nemojte mi vi držati predavanja o ratnim zločincima", kazao je. "Imate razloga biti nervozni zato što ću još četiri godine biti predsjednik Srbije pošto ćemo danas uvjerljivo pobijediti", rekao je Vučić hrvatskim novinarima. 

VIDEO  Prizor o kojem svi pričaju: Vučić stajao u redu s građanima da bi glasao

Komentara 1

RU
Rubikon
23:05 17.12.2023.

Jedva čekam da Vucko objasni Srbima da nema vise Kosova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije