Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagli optimizam

British Petroleum najavio krpanje bušotine u roku od 24 sata

BP
AFP
01.06.2010.
u 21:21

Naglom obratu i hrabroj najavi da će se do kraja sutrašnjeg dana popraviti ono što curi već šest tjedana prethodio je pad dionica na burzi te prijetnja sudom odgovornima

Nakon naglog pada dionica tijekom vikenda, British Petroleum obećao je danas da će nastojati zaustaviti curenje nafte u Meksičkom zaljevu tijekom narednih 24 sata. AFP je citirao prilično hrabru izjavu iz vrha jedne od najvećih svjetskih kompanija, s obzirom na to da nafta već šest tjedana nezadrživo šiklja iz rupe u dnu Meksičkog zaljeva.

Na dubini od 1500 metara kompanija namjerava robotima na daljinsko navođenje odsjeći oštećeni ventil, a na ostatak cijevi instalirati pokrov pomoću kojega bi se nafta napokon transportirala u tankere na površinu. Iz kompanije upozoravaju da operacija nakratko može dovesti do povećanog curenja nafte te da uspjeh nije zajamčen.

Iako je već i nagli pad dionica British Petroleuma itekako mogao inspirirati kompaniju na nove napore, optimistične najave koincidirale su s današnjim izjavama Baracka Obame. On je još jednom spomenuo "najveću ekološku katastrofu u povijesti SAD-a", ali se i "ozbiljno založio da pred sudom odgovaraju svi koji su kršili zakone i tako doveli do žrtava te razaranja u Meksičkom zaljevu".

Komentara 12

AG
Agramer198
22:08 01.06.2010.

Nije smiješno niti želim da bude smiješno,ali ću svejedno reći: a da fakat hite jednu atomsku (slabijeg intenziteta)? Jer i ovak i onak ste sve živo već potrovali i pobili u krugu od 100 km, puno gore nemre bit..

OR
ordinaryhandsome
22:12 01.06.2010.

sad da znate otkud im ovo rješenje ne biste vjerovali hehehehe :))))))))))) nadam se da su skužili sve iz nacrta... ;)

OB
-obrisani-
03:02 02.06.2010.

Hebe se ovima ,kojima je Bog dollar, za eko-katastofu........ vec podugo godina postoje bakterije koje konsumiraju i razgradjuju naftu. Te bakterije se sada industrijski proizvode . Zastio ih ne upotrijebe umjesto kemikalija koje su 4 puta otrovnije od nafte i koje samo naftu rasprse u male kapjice ,i to je sve.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije