Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZAK IZ EU
Povratak na članak

Britanski veleposlanik odgovorio na pitanja o Brexitu: 'Mi ne idemo nikuda, i dalje smo dio Europe'

"Ujedinjena Kraljevina želi jest jak i poseban odnos s EU u smislu sigurnosne i ekonomske suradnje"

Komentari 8

MA
marsovac
17:38 30.03.2017.

nista dati maksimalno uzeti i stalno biti nesto posebno. Ne hvala, konacno ste vani. Ima ih jos par koje bi trebalo van baciti.

VL
CR
crocro
06:28 01.05.2017.

To samo pokazuje koliko su Englezi dezorijentirani i nerealni u datim okolnostima. Ja sam uvjeren da je oduvijek većina Engleza bila za ostanak u EU, ali mnogi građani potaknuti obećanjima političara o sjajnoj samostalnoj budućnosti kao i serviranju dezinformacija o neisplativosti ostanka u EU, ponajviše od političara poput današnje premijerke, građani su za debljinu jezička na vagi prevagnuli na krivu stranu i podijelili Kraljevstvo u stavovima oBrexitu. Ako je njihova odluka bila izaći iz EU, to znači da oni imaju sva gospodarska rješenja na stolu za samostalan put u budućnost i nemaju nikakav razlog ili opravdanje tražiti neke dodatne povlastice ili zadržati stare po principu: "Izađimo van iz ove zajednice ali neka nam ta zajednica i dalje daje privilegije". Europa će postati nevjerodostojna ako Ujedinjenom kraljevstvu omogući neki novi povlašteni status a koji nebi imale ostale zemlje koje također nisu članice EU. Upravo je to cilj EU. Unija se zove zbog toga da rješava pitanja od važnosti za članice zajednice. Britanci nisu članica zajednice i ona mora krenuti svojim novim putem bez ikakvih zadržavanja povlastica. Oni moraju osjetiti i suočiti se s posljedicama svojih odluka. Ako se gospođa premijerka VB izborila za napuštanje zajednice, onda neka ona osobno nadoknadi sve povlastice koje su izgubili članstvo. Zar to nije pošteno u odnosu na nepošteno traženje povlastica i spec. statusa. Samo tako EU može imati podršku svojih članica i ostati vjerodostojna.

VL
SN
Snowman
19:44 31.03.2017.

taj Status koji su imali nikad vise. Nisu oni zabadave na otoku

VL
Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
21:52 30.03.2017.

trebalo bi im vize uvesti ...

VL
HR
hr76
21:41 30.03.2017.

Kako je svojedobno pjevao jedan naš frontmen "ne može je&eno i nevino". A Britanci su još uvijek u zabludi da može.

VL
AA
aabbcc
21:08 01.04.2017.

Britanci neće biti sami...To je samo lokomotiva, nikada nisu ni bili sami .

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:29 04.04.2017.

osim zavist iz ostatka europe, ništa drugo se neće dogoditi. britanci će dokazati svojim primjerom da uniju na okupu drži samo i isključivo zajedničko tržište. sve ostalo su prolazne faze, a na kraju će se ukinuti i mnoštvo tzv. eueu institucija. ja ne vidim razloga zašto bi netko u rh bio sretan ovime. po čemu smo to mi europa? što se na nas odnosi, i što nas se tiče izlazak engleza van iz zajednice u koju smo se mi tek nedavno prikrpili, nadajući se da će svu našu nerazvijenost, jad i čemer, oni platiti, da će nam graditi škole, ceste, kanalizacije...? pa jedan london od turizma u jednoj godini zaradi više nego naš plavi jadran u deset godina! jedna prosječna londonska banka ima više novca nego sve naše banke skupa sa državom! englezi samo pokazuju da su ponosan narod, i da se samovolja birokrata stacioniranih u belgiji više ne može trpiti. ako kao narod, država, ne upravljate ključnim stvarima, onda niste država. ako vama netko govori što morate napraviti, i kako, i to još platiti, a na vašu je štetu, u kakvom ste to točno položaju? gdje je vaša samostalnost, neovisnost, sloboda? sprdate se sa time, a ne shvaćate da vam tamo neki hans već sutra može odrediti da će u vašem susjedstvu biti smješteno 10.000 imigranata iz somalije. i da, dat će vam novac! i uvjeriti vas da ćete s ovime prosperirati, da ćete se moći i zaposliti u takvom centru, prodavati svoje proizvode.... divota! englezi, svaka čast na odluci. nećete živjeti ništa lošije nego 'u uniji'. što se tiče novca, ionak ste više uplaćivali nego dobivali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.