Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konzervativci protiv

Britanski parlament podržao gej brakove: 'Nije važno koga volite'

gej poljubac
Reuters
05.02.2013.
u 22:46

Vođa opozicije i laburista Ed Miliband je kazao da je ovo važan korak "u borbi za jednakost u Britaniji".

Donji dom britanskog parlamenta u ključnom glasovanju podržao je istospolne brakove u Engleskoj i Walesu usprkos protivljenju zastupnika Konzervativne stranke, piše BBC.

Za je glasovalo 400, a protiv 175 zastupnika na kraju cjelodnevne debate. Britanski premijer David Cameron opisao je potez kao "važan korak naprijed" koji je ojačati društvo. Bivši ministar za djecu i konzervativni zastupnik Tim Loughton je rekao da je oko 140 zastupnika njegove stranke bilo protiv zajedno sa malom brojem laburista i liberalnih-demokrata.

"Nije važno tko ste i koga volite, svi smo jednaki"

Zamjenik premjera i vođa liberalnih-demokrata Nick Clegg je kazao da vjeruje da će se današnji dan obilježavati kao početak jednakosti u Britaniji. - Večerašnje glasanje pokazuje da je parlament snažno uz izjednačavanje brakova. Nije važno tko ste i koga volite, svi smo jednaki - rekao je Clegg i dodao da brak označava ljubav i privrženost te da ga se dalje ne može zabranjivati ljudima zato što su homoseksualci.

Vođa opozicije i laburista Ed Miliband je kazao da je ovo važan korak "u borbi za jednakost u Britaniji". S druge strane, konzervativac David Burrowes se ne slaže sa iskazanom voljom zastupnika. - Podržavamo jednakost muškaraca i žena, no to nas sigurno ne sprječava da slavimo različitost, a brak je sjajan put za slavljenje različitosti između muškarca i žene - kazao je Burrowes.

Smatra kako će se mnogi protiviti zakonu u Gornjem domu parlamenta, Domu lordova.

>>Učitelj venecijanske gimnazije: Homoseksualci bi se trebali liječiti

>>Vjerska uvjerenja ne opravdavaju protivljenje pravima gej parova

Komentara 19

LU
ludo5
07:54 06.02.2013.

Malo po malo i sve zemlje EU-a imat će istu zakonsku regulativu, što se toga tiče. Bit će zanimljivo pratiti kad i mi dođemo na red....

OB
-obrisani-
23:00 05.02.2013.

Vidila zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu... Jasno da nasi odmah sa takvom anketom izadju .. kako bi oni mogli zaostajat za drugima u gey brakovima kad u svemu inace zaostajemo .Koje preverznosti..

Avatar DonLon
DonLon
17:21 06.02.2013.

Balkanska krcma je uvijek puna kompleksa i mrznje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije