Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemar i nepažnja

Britanski ministar bacao važne dokumente u koš za smeće u parku

oliver letwin
Reuters/PIXSELL
14.10.2011.
u 14:25

Oliver Letwin bacao je dokumente koji se bave terorizmom, državnom sigurnošću...

Oliver Letwin, britanski ministar i desna ruka premijera Davida Camerona, uhvaćen je kako baca mnoštvo važnih i povjerljivih dokumenata u kante za smeće u parku blizu Downing Streeta, i to u više navrata. Uhvatili su ga fotoreporteri Daily Mirrora u pet različitih dana, a pritom je bacio više od 100 dokumenata, od kojih se neki bave vrlo osjetljivim temama poput terorizma i državne sigurnosti.

Daily Mirror je fotografije objavio i na svojim stranicama – naizgled je riječ o običnom poslovnom čovjeku koji u smeće baca obične, nevažne dokumente. 55-godišnji Letwin dokumente nije pokušao ni uništiti kako bi postali neupotrebljivi i nečitljivi, tek je poneki papir odlučio poderati. Vrhunac nemara bila je predaja svežnja papira ravno u ruke smetlaru.

Novinari su se na svoje oči uvjerili da je doista riječ o dokumentima koji sadrže važne podatke. Tu su bila i pisma britanskog odbora za obavještajnu zajednicu i sigurnost s u kojima se govori od tome kako zaposlenici tajnih službi MI5 i MI6 "nisu uspjeli doći do istine u britanskoj umiješanosti" u prijevoz osumnjičenika za terorizam. U dokumentima se spominju i organizacije poput Europske komisije, ministarstva obrane i unutarnjih poslova te imena političara poput premijera Camerona, njegova zamjenika Nicka Clegga, bivšeg premijera Tonyja Blaira...

Međutim, Letwinov glasnogovornik tvrdi da je riječ o dokumentima koji se uopće ne bave osjetljivim temama te kako Letwin prije sjednica ima običaj provesti neko vrijeme u parku pa stoga ondje baca i kopije pisama. Ovo nije prvi skandal konzervativnog političara. Tako se 2008. godine otkrilo kako je trošak od više od dvije tisuće funti za popravak cijevi ispod svog teniskog igrališta uračunao kao poslovni trošak.

Komentara 5

OB
-obrisani-
16:44 14.10.2011.

A kad se sjetim da je taj isti narod prije stotinjak godina bio jedina svijetska supersila, samo mi nije jasno jer to neka epidemija gluposti poharala Otok ili biraju na odgovorna mjesta samo one čiji je IQ manji od sobne temperature

Avatar cetina
cetina
18:40 14.10.2011.

A sto ako on na ovaj nacin prodaje dokumente nekoj drzavi,hocu reci da je drzavni izdajnik.Obrana bi mu bila nemarnost pa je tu odmah manja kazna nego za veleizdaju.

Avatar ivek
ivek
08:27 15.10.2011.

cjela britanija je teroristicka... ubijaju i otimaju di stignu.. sjevernu irsku su okupiral.. tam jadni katolici su napaceni od britanski terorista .. sjeverna Irska afganistan i irak matu su engleski terorista,.. od kud negleskoj kraljici toliko bogatstvo..... svi se pitaju za nerede u londonu... di je kraj ovakim ludarijama 10% bogati drzi citavu englesku kod nas je alarmantno 0.5% pljackaju a narod suti do kada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije