Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVIO DRUŠTVENE MREŽE

Britanca bez noge tražili da dokaže svoju invalidnost, pismo liječnika nasmijalo je sve

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
02.09.2021.
u 22:59

Perryju je Vijeće u međuvremenu odobrilo njegov zahtjev, a tweet u kojem ovaj britanac objašnjava cijelu situaciju dobio je više tiusća lajkova

Britanski policajac Ben Perry koji je u nesreći izgubio nogu opisao je svog liječnika kao 'legendu' nakon što je pisao vijeću koje mu je odbilo dati plavu oznaku za parkiranje. 

Perryjeva noga amputirana je 2018. godine nakon što ga je udario auto dok je pomagao drugom vozaču koji je bio u nesreći. Proveo je 23 tjedna u bolnici, a vozač koji ga je udario kasnije je osuđen zbog nemarne vožnje, prenosi BBC.

Kada je nedavno htio obnoviti svoju 'plavu oznaku' kojom bi imao pravo na parkirna mjesta za invalide, vijeće okruga Worcestershirea odbilo je njegov zahtjev s objašnjenjem da mora ''priložiti više dokaza o svojoj invalidnosti''. 

Nakon što je kazao svom liječniku što se dogodilo, on je sastavio pismo za vijeće u kojem piše kako ''Perryju vjerojatno noga neće narasti''. 

- Bio sam jako iznenađen kada sam morao dati izjavu koje se tiče Benove invalidnosti. Mogu vas uvjeriti kako je zaista imao traumatičnu amputaciju donjeg dijela desne noge u prometnoj nesreći. Zbog toga sada ima veliki invaliditet popraćen jakim bolovima, piše u izjavi liječnika. 

- Na neke dane se može kretati samostalno, dok ga na druge dane prejaki bolovi u tome sprječavaju, nadodaje. 

- Bio bih jako zahvalan kada biste to uzeli u obzir kada se u budućnosti budete bavili s njegovim zahtjevima. Mala je vjerojatno da će se ova situacija promijeniti, osim ako mu zbog napretka medicine ponovno ne naraste noga, piše. 

Perryju je Vijeće u međuvremenu odobrilo njegov zahtjev, a tweet u kojem ovaj britanac objašnjava cijelu situaciju dobio je više tiusća lajkova. 

VIDEO Kako će izgledati svijet 2048. godine? Pariz i Berlin bit će napušteni, a Europa podijeljena...

Komentara 5

ZO
zbaotic1@optinet
12:06 03.09.2021.

Autore teksta, ne piše se i ne govori "Britanca bez noge tražili da dokaže..." nego "od Britanca bez noge tražili..." Dakle, "tražio si od mene 500 kuna", a ne " tražio si me 500 kuna." I nije "na neke dane mogao hodati, a neke nije" nego "nekim danima je mogao, a nekima nije mogao hodati. To se momče uči još u osnovnoj školi.

LA
lajh1985
04:17 03.09.2021.

Kod nas bi dobio taj znak da ima i tri noge ako potplati pravog covjeka

ZB
Zoki-Bijela
06:39 03.09.2021.

Dovoljno je napisati Britanac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije