Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalan korak

Britanci od jeseni planiraju dati autoceste u koncesiju Kinezima

David Cameron
Andrew Milligan/Press Association/PIXSELL
19.03.2012.
u 09:48

Stručnjaci ističu da bi potrebne investicije za revitaliziranje britanskih prometnica mogle doseći iznos od 100 milijardi funti

Britanski premijer David Cameron odlučio je, prema pisanju Guardiana, otvoriti vrata stranim investitorima koji žele ulagati u britansku infrastrukturu. Guardian naime donosi vijest da će Britanija omogućiti stranim fondovima uzimanje cesta i autocesta u višegodišnji leasing, što dosad nije bilo moguće.

Cameronova vlada odlučila se za takav radikalan potez jer država jednostavno nema novca da sama investira u infrastrukturu, a ona je, prema Cameronovim riječima, u takvom stanju da joj je hitno potrebna obnova.

Kao najizgledniji mogući ulagači ističu se kineski fondovi s kojima su već obavljeni i preliminarni razgovori, a Cameron je zadužio nadležne institucije da do jeseni naprave plan i program i izvijeste ga o svim potencijalnim opcijama.

Stručnjaci ističu da bi potrebne investicije za revitaliziranje britanskih prometnica mogle doseći iznos od 100 milijardi funti. 

Komentara 18

OB
-obrisani-
10:06 19.03.2012.

Nema britanska vlada novaca,ali ima Rothschild i kraljica.Neka im oni odriješe prepunu kesu.

UN
unbekant
10:11 19.03.2012.

pametni Britanci,njihove auto-ceste su 50-60 godina u prosjeku stare,i sada je stvarno potrebno saniranje,Kina ce uloziti nekoliko milijardi funti u renovaciju,i isto toliko zaraditi,tako da te ceste nakon 20-30 godina dobro renovirane ostaju Britaniji,a nasa bih vlada \"novo-izgradjene auto-ceste dala Kinezima u koncesiju,i ako ceste ne treba renovirati,samo odrzavati.

OB
-obrisani-
09:59 19.03.2012.

tiha okupacija Kine zapada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije