Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strani mediji o nama

Britanci Hrvatima: Uzmite naš stolac, mi baš odlazimo

hr eu
Željko Lukunić/PIXSELL
28.06.2013.
u 11:50

Strani mediji diskretno su pohvalili ulazak Hrvatske u kriznu Europsku uniju

Strani mediji diskretno su pohvalili ulazak Hrvatske u kriznu Europsku uniju, no s druge strane nisu izostavili skepsu zbog slabosti hrvatskog gospodarstva, prenose 24sata. Washington Post piše da je u Hrvatskoj malo radosti što postaje 28. članica Unije. Ističu da je Zagreb pregovore počeo dok je EU bio privlačan elitni klub, a danas je u dubokoj krizi baš kao i Hrvatska u kojoj je oduševljenje splasnulo. Ponovno se spominje korupcija kao velika hrvatska boljka te velika nezaposlenost.

O skepsi Europljana prema hrvatskom ulasku u EU piše i Bloomberg citirajući vic u kojem Britanci govore Hrvatima: "Uzmite naš stolac. Mi baš odlazimo".

Belgijska radiotelevizija RTBF navodi da će se Hrvatska u EU pridružiti klubu najsiromašnijih članica.

Talijanska agencija ANSA piše da je nezaposlenost mladih u Hrvatskoj treća najviša u Europi. Francuski AFP piše da su prije deset godina Hrvati vidjeli u Europi bijeg od ratne prošlosti, no dugi pregovori i bolni uvjeti Bruxellesa pretvorili su mnoge u euroskeptike.

>>Cijeli tekst čitajte ovdje

>>Spiegel: Dobrodošli u EU! Kako je lijepa ta zemlja iz snova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije