Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi rat

Britanci i Amerikanci u Jemen šalju zajedničke protuterorističke postrojbe

Jemen, al-Qa\'ida
AFP
03.01.2010.
u 16:30

Jedna od dužnosti nove proptuterorističke jedinice bila bi i borba protiv gusara koji prošlih godinu dana intenzivno napadaju brodove u vodama između Jemena i Somalije

Prema najavama britanskog premijera Gordona Browna, u Jemenu će uskoro biti oformljene posebne protuterorističke postrojbe koje će Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države zajednički financirati.

U ovome trenutku Britanija već pomaže jemenskim policajcima, a američke posebne postrojbe već neko vrijeme obučavaju jemenske snage u protuterorističkoj borbi, no ta Brownova izjava prvi put spominje posebne postrojbe namijenjene borbi protiv Al-Qa’ide.

Jedna od dužnosti nove proptuterorističke jedinice bila bi i borba protiv gusara koji prošlih godinu dana intenzivno napadaju brodove u vodama između Jemena i Somalije, zbog čega će dio novca biti utrošen i u opremanje jemenske Obalne straže.

Britanija će tijekom 2011. godine Jemenu dati 161 milijun dolara, a iznos koji će uložiti Amerikanci u opremanje postrojbe za sada još nije poznat, no u Bijeloj kući tvrde da su spremni na svaki način pomoći svojim saveznicima u borbi protiv terorizma. (bk/VLM)

Komentara 91

DO
DoktorAmer
20:41 03.01.2010.

Akide, koji moguci razlog za prisustvo Amerike u Afganistanu, osim straha od terorizma. A kad se ljudi boje, opasni su. Sada cemo pokusati civilizirati Afganistan, a ako to neide, ne znam sto ce biti. Ili podvijena repa kuci ili necee biti Afganistana i Afganistanaca. i to je opcija.

OB
-obrisani-
17:59 03.01.2010.

evo ih, dolaze akinđije sudo, love ih po cijelom svijetu jer teroristi i djeluju po cijelom svijetu. Tko daje pravo naci đihadlijama da napadaju civilne ciljeva po Europi? Ako je državni terorizam bio izbacivanje iračke vojske i Kuvajta ili zaustavljanje gusarenja somalijiskih gusara onda ti imaš problem. probleme sa mlitantnim naci đihadlijama imaju i Rusija, Kina, Indija, sekularne muslimanske države a ne samo SAD i zemlje EU.

SM
sudo.m
20:01 03.01.2010.

Babilon,imas pravo,Hitler i Mussolini su bili E.T!? I Napoleon je bio njerovatno Musliman ili E.T!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije