Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBJEGLI LJUBIMAC

Britanca u kući napao piton: 'Uznemiren sam, da je naišla moja dvogodišnja unuka...'

Reptile sanctuary for exotic animals
Foto: Felix Hörhager/DPA
1/2
19.09.2023.
u 15:40

"Divna je, vrlo mirna, volio bih ju predati vlasniku i bolje razumjeti što se dogodilo" istaknuo je direktor institucije koja je zbrinula odbjeglog gmaza

Britanac Rob Bryne doživio je šok života kada je jednog dana, zaključavajući vrata svog unutrašnjeg vrta, naletio na tri metra dugačkog mrežastog pitona. Gmaz se uvukao u kuću kroz prozor te gricnuo 61-godišnjaka kada mu se približio.

"Pokušao me ugristi i omotati se oko mene, uspio je probiti kožu, krvario sam" ispričao je Rob za The Guardian. Kada su čule komešanje, u prostoriju su došle i njegova supruga i unuka koje je zmija jako preplašila, no on je situaciju imao pod kontrolom. "Na sreću, proradio je instinkt u meni i uspio sam savladati zmiju koja se povukla i polako krenula prema vanjskom vrtu" opisao je.

"Adrenalin koji me obuzeo učinio je iskustvo zanimljivim i smiješnim, no kada bolje promislim, uznemiren sam. Da je umjesto mene tamo bila moja dvogodišnja unuka koja živi s nama, sada bi bila mrtva" dodao je. Obitelj je ubrzo pozvala hitne službe koje su u mjestu Bishopstoke pronašle i zarobile pitona, a Rob je britanskoj vladi uputio apel za strože kontrole vlasnika pitona.

POVEZANI ČLANCI:

Zmija se nalazi u Nacionalnom centru za dobrobit reptila u Tonbridgeu. Direktor te institucije, Chris Newman, otkrio je kako je neobično da je mrežasti piton, vrsta koja obitava u južnoj i jugoistočnoj Aziji, bježi po Britaniji. Kazao je da je moguće da je zmija pobjegla dok je vlasnik bio ometen, ili da ju je netko namjerno pustio. "Divna je, vrlo mirna, volio bih ju predati vlasniku i bolje razumjeti što se dogodilo" istaknuo je, napominjući da će zmiji pronaći novi dom ukoliko se vlasnik ne javi.

"Mrežasti piton u bijegu moja je najgora noćna mora. Veliki su i mogu nauditi djetetu. Često dobivamo dojave o odbjeglim zmijama, no vrlo se rijetko radi o ovoj vrsti" rekao je Newman. On je također potvrdio da zmija nije zapravo ugrizla Roba. "Imaju više od 100 zuba, znali biste da vas jedan stvarno ugrize".

VIDEO Šestogodišnjaka iz Belgije na Paklenici ugrizao poskok

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
11:18 21.09.2023.

danas se više brinu za životinje nego za djecu,

AG
agava
10:24 20.09.2023.

Uskoro možemo očekivati takve situacije i kod nas. Ljudi drže svakakve životinje ko kučne ljubimce pa kad im dokuferče bacaju ih van, ili se prestanu brinuti o njima pa životinja sama napušta kuču da bi preživjela. Klima se mijenja pa uskoro možemo očekivati i pitone, krokodile i majmune kao životinje uredno žive kod nas. Jednog dana čemo imati istu situaciju koju danas imamo s divljim svinjama i lisicama koje uredno obitavaju u gradskim sredinama. Ljudskom glupošču i navodnom ljubavi prema životinjama totalno je narušena prirodna ravnoteža koju su održavali lovci, a danas su doneseni zakoni koji to onemogučavaju i vukovi i divlje svinje imaju više prava nego čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije