Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljedice odluke
Povratak na članak

Brexit srušio rejting Velike Britanije, mogao bi joj srušiti i BDP

Tržišta se oporavljaju od početnog šoka pa čak raste i funta, ali vrlo blago i sporo

Komentari 19

OP
opančar
18:57 29.06.2016.

bravo englezi, konačno ste rekli veliko NE MASONIMA , iako vas ne podržavam, jer ste opljačkali pol planeta, sad ste doista u pravu.

VL
Avatar fuzzy
fuzzy
21:46 29.06.2016.

'rejting"? Što im je to?!? Ako ti polupismeni novinari već koriste tuđu leksiku, neka barem to napišu ispravno: piše se 'rating'. Dno dna hrvatskog novinarstva.

VL
GF
gfrancic
20:19 29.06.2016.

Pozalice EU jer slijefi domino efekt izlaska ostalih clanica, bye, bye EU, a nakon toga slijefi raspad NATO-a, i mir u Evropi. Ameriko snalazi se sama

VL
Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
20:43 29.06.2016.

Uk bi imala koristi od Brexita kad bi se Eu raspala, a to se nece dogoditi. Uk nista ne proizvodi, Oni zive od financijskog businessa koji ce odseliti u Eu. Narast ce porezi, sve ce poskupiti jer ce morati financirati gubitke. Morat ce ponovo pregovarati sve trgovacke ugovore koje su imali unutar Eu. Danas su im rekli ako zele free trade morat ce dopustiti i slobodan protok ljudi, kao i Svicarska i Norveska. Svejedno ce im poljaci i rumunji dolaziti. U principu nece se nista promjeniti, samo ce njima biti gore haha. Moj kolega englez kaze, nece vise kupovati Mercedese nego Kiu. Mos misliti, Kiu iz Slovacke.

VL
AA
aabbcc
10:30 30.06.2016.

Brexit je spasio VB, koja je u sklopu EU bila pred rasturanjem. Neka im je sretno, UK je uspjelo izaci kao jedinstveno iz EU.

VL
Avatar superhik74
superhik74
20:52 30.06.2016.

Sam naziv "Velika Britanija" je odjednom postao smijesan. Ta "velika" ce odjednom ponovno postati jako mala. Svakom imperiju dodje kraj. Nekad su kontrolirali gotovo citav svijet a na kraju ce ostati Londonski pasaluk. Iza sebe su ostavili na stotine miljuna mrtvih u svim ratovima koje su vodili sirom kugle zemaljske.

VL
MX
Mister X
20:50 29.06.2016.

<< Brexit srušio rejting Velike Britanije, mogao bi joj srušiti i BDP mogu im ga naduvati... Nato saveznici i Američkoj ljubimici...

VL
Avatar reference
reference
00:31 30.06.2016.

Funta pada, londonska burza bilježi strelovit pad vrijednosti, gospodarstvo grca u teškoćama... Recesija je pred vratima, zemlja pred raspadom...ahahaaa, prije ce ti se raspasti rvatistan. I "raspadnuta" britanija ce biti Kontinent za rvatistan. engleska ce I dalje imati 50 miliona stanovnika a rvatistan ce cijeli moci stasti u juzni dio londona.

VL
VR
vracar
18:59 29.06.2016.

Potpuno netacna informacija. Ftse100 je danas zavrsio dan jaci nego pre brexita. U cetvrtak je bio 6.330, a danas 6.360. Funta takodje se stabilizovala, danas pocela rasti, 1.35$, a 1.22€. Cim je funta pala, krenula je kupovina deonica u engleskoj i investicija, berza se automatski oporavila. Ovaj skok i oporavak je zbog toga sto investitori misle da je britanija jaka i da ce i van eu biti interesatna za ulaganja, a i zbog pomirljivih tonova na relaciji uk-eu, gde je gotovo sigurno da ce doci fo dogovora, da britanija ostaje u si goe marketu, verovatno ce biti kvalifikovana kao pridruzena clanica-partner eu. Morace jedni drugima da ucine male ustupke, verovatno ce uk nastaviti na placa iste pare u eu buzdet, a eu ce im dozvoliti da imaju blagu kontrolu na broj useljenika iz eu.

VL
Avatar lustrismus
lustrismus
17:58 30.06.2016.

Onak vest u prolazu .......Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je danas sankcije na uvoz hrane do kraja 2017. godine zapadnim zemljama koje su Rusiji prethodno uvele ekonomske sankcije zbog pripajanja Krima, objavljeno je zvanično u Moskvi.

VL
MG
milerazbojnik@gmail.com
20:59 29.06.2016.

ma daj narode kad ćeš već jednom svatit da ti isti koji sad ruše funtu isto to rade od samog poćetka nastanka unije i s vašim nacionalnim valutama radi svoje dobiti i koristi i prevare .-tako su sve valute padale .kuna mađarsi poljska i sve love a s svrhom pokazivanja nekakve moći i sigurnosti eura što je ćista farsa jer sad uzmimo njihove prognoze o lomu funte koja je iovako jaća od eura i bit će je maglenje oćiju ljudima jer ako li i padne funta budite sigurni da će i euro past bogme dobro samo se ćeka pravi ćas i to je istina koju svi oni znaju al muljaju jer se boje da sad ne nastupi lanćana pobuna i reakcija malih koje su držali u šah poziciji a sad se sve mjenja jer se niko više neće dat nasanjkat i bit samo promatrać ili ti izvršioc nećije samovolje a njihov famozni plan o nekakvim trgovinskim blokadama mogu samo sanjat jer sam pisao o tom svak će s njima trgovat radi dobiti i turci.rusi i kinezi al je njima koji su drmali tamop manje i o tom se tu radi .ujedinjeno kraljevstvo samo može nešto što je sad masno plaćalo dobit od nekog drugog jeftinije a ovi će lupat praznu slamu i toćka

VL
Avatar mason
mason
19:07 29.06.2016.

Britanija jos nije ni pocela osjecati posljedice. EU ce sve uraditi da uBritaniji bude gore. To ce biti za primjer drugima .A i druge Drzave. Ne pravi se ni Kinezima 27 ugovora umjesto jednog. A sa slabim kreditnim rejtingom dobijes visoku kamatu. Britanci ce se debelo pokajati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.