Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presuda za masakr

Breivik ubrojiv jer je igrao WOW koji zahtijeva logiku i bistar um

breivik
Reuters/PIXSELL
24.08.2012.
u 10:37

O Breivikovu mentalnom zdravlju odlučivalo je pet sudaca. Obrazloženje presude ispisano je na 90 stranica

Sudsko vijeće od pet članova čiji su identiteti držani u tajnosti odlučilo je da je Andres Breivik u trenutku masakra lani u srpnju kada je pobio 77 osoba bio mentalno zdrav. Breivik je takvu presudu i očekivao govoreći prije kako bi smještanje u psihijatrijsku ustanovu za njega bilo gore od smrti.

>>Anders Breivik osuđen na maksimalnu 21 godinu zatvora

Obrazloženje presude ispisano je na 90 stranica, a zanimljivo je da su suci, odlučujući o Breivikovu mentalnom zdravlju, razmatrali i online-igricu World of Warcraft.

Jedan od argumenata za ubrojivost bila je činjenica da je za igranje te igre nužna logika i bistar um.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
10:49 24.08.2012.

budala ne bi ni mogao izvjesti takav masakar

CH
chemica
10:53 24.08.2012.

Nadajmo se da u ćeliji neće imati Internet pa će da se igra školice, sam sa sobom ostatak života. Na žalost, Norvežani su previše humani pa će ga još pustiti iz zatvora nakon odsluženja dvije trećine kazne, kao ovi naši papani koji prije odsluženja kazne puštaju na slobodu ratne zločince.

DU
Deleted user
08:47 26.08.2012.

nasi su nevini generali dobili mnogo vece kazne,i ako nikad ni je dokazano da su nekog ubili,ili naprimjer americko idijotsko sudstvo je Busica zbog otmice avijona,i jednog ubistva iz nehata osudilo na 35 godina robije,a ovog jadnog bolesnika je Norvesko sudstvo osudili 21?????godinu zbog uracunljivih 77 ubistava,Norveska???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije