Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Norveški monstrum

Breivik: Svatko može učiniti ono što sam ja učinio

Kobe Bryant
Foto: REUTERS
1/2
18.04.2012.
u 12:36

Izjavio je i kako se 2001. godine u Liberiji sastao sa srpskim nacionalistom

Trećeg dana suđenja norveškom masovnom ubojici Andersu Behringu Breiviku tužitelj ga je ispitivao o njegovim vezama i susretima s militantnim ekstremistima iz drugih dijelova Europe, prenose agencije.

Tužitelj je svojim pitanjima htio pokazati kako krajnje ekstremistička desničarska mreža o kojoj je Breivik govorio zapravo uopće ne postoji. Sam Breivik koji je prošlog srpnja ubio 77 ljudi, ponovno je u sudnici pozdravio uzdignutom šakom ispružene desnice, a odgovarajući na pitanja tužitelja iznio je par detalja, no kazao je kako su mu pitanja smiješna.

– Svatko može učiniti ono što sam ja učinio – kazao je Breivik s osmjehom na licu.

Upitan zašto se smije odgovarajući na pitanja, Breivik je tužitelju odgovorio:

– Zato što mi postavljate pitanja na koja znate da vam neću odgovoriti.

Dodao je kako se ekstremna desničarska organizacija pod imenom "Vitezovi templari" sastala u Londonu kako bi dogovorila platformu djelovanja, no odbio je odgovoriti na pitanje što su dogovorili oko daljnjih napada.

Breivik je, između ostalog, izjavio i kako se 2001. godine u Liberiji sastao sa srpskim nacionalistom koji je jedan od osnivača navodne ekstremističke mreže, no nije ga želio imenovati. Odmah su se pojavile špekulacije kako je riječ o Miloradu Ulemeku Legiji, no njegov odvjetnik za srbijanske medije demantirao je bilo kakav susret Ulemeka i Breivika.

Norveški ubojica izjavio je i kako je njegovo kodno ime bilo Sigurd, prema norveškom kralju iz 12. stoljeća.

Komentara 15

BG
BG
13:11 18.04.2012.

a izjavio je jos svasta vezano za Srbiju)) bas smesnoo)

FU
furešta
14:07 18.04.2012.

Njegovi srpski mentori su klali u Vukovaru i Srebrenici, zato se i bato morao iskazati. Sve su to srpska osla.

Avatar flegmatik
flegmatik
22:36 18.04.2012.

Je li Merkelica ponovila svoju tezu da je multikulturalizam propao u Njemackoj nakon Breivikovog napada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije