Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz nije poljuljan

Branko Bačić: Sanaderov povratak nije uzdrmao HDZ

Bačić, HDZ, Kosor
Žarko Bašić/PIXSELL
05.10.2010.
u 16:46

Nema ništa normalnije od toga da se bivši premijer vrati u svoju zemlju - kazao je Branko Bačić.

U ponedjeljak navečer u Banskim dvorima nije održan nikakav sastanak užeg kabineta Vlade, izjavio je glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić ustvrdivši pritom da HDZ nije uzdrmao povratak bivšeg premijera Ive Sanadera iz SAD-a u Hrvatsku.

– Nema ništa normalnije nego da se bivši premijer vrati u svoju zemlju – kazao je demantiravši tako tekst objavljen u najnovijem broju jednog tjednika. Odgovarajući na novinarsko pitanje, uzvratio je da nema spoznaja da neki zastupnici te stranke kontaktiraju sa Sanaderom. Potom je Bačić odbacio optužbe Željka Jovanovića s najnovije konferencije za novinare održanoj u Rijeci da je premijerka Kosor oformila poseban tim čiji je zadatak pokušati oprati korumpirano lice HDZ-a izmišljenim optužbama protiv SDP-a.

– Nije riječ o nikakvu specijalnom timu koji bi imao zadaću izmišljanja lažnih afera u SDP-u – tvrdi Bačić i dodaje da u RH postoje legalna tijela policija, USKOK, DORH i sudovi koji imaju zadaću prepoznati, procesuirati i donijeti presude. No iz dana u dan na svjetlo dana izlaze afere u koje su umiješani i dužnosnici SDP-a i to kod Jovanovića i dužnosnika SDP-a izaziva nervozu pa izmišljaju specijalne timove – uvjeren je Bačić.

No tvrdi da su ovakvi istupi SDP-ovih dužnosnika ispod pristojne političke komunikacije. Ponavlja da Jovanovićeve izjave opravdavaju zahtjev za njegovom smjenom s čelnog mjesta Antikorupcijskog vijeća. A na konstataciju SDP-a da premijerka ne misli ozbiljno u borbi protiv korupcije jer u protivnom ne bi iz najnovijega akcijskog plana izbrisala poglavlje zaštite "zviždača", Bačić je pozvao SDP i njegove dužnosnike da daju podršku premijerki Kosor i Vladi u borbi protiv svih oblika kriminala i korupcije. Jer, kako je rekao jedan od temeljnih stupova, u radu Vlade je i borba protiv korupcije na svim razinama, a to građani vide.

– Neovisno o tome kada se mito dijelilo, činjenica je da je Daimler priznao da je dao mito i da je netko to primio – kazao je Bačić izbjegavši odgovor na pitanje da je utvrđeno da je mito iz Daimlera dolazilo dužnosnicima u Hrvatsku od 2003. do 2008., a ne do 2003. kako tvrdi HDZ. Dodao je samo da je želja HDZ-a da se otkrije koji su dužnosnici iz Račanove Vlade imenom i prezimenom primili mito te se založio da se ta afera čim prije istraži.

Ključne riječi

Komentara 64

IV
ivicas
18:35 05.10.2010.

da kad se tajno snjim sastaju

MP
Mr.Pravda
19:10 05.10.2010.

hdz jedino moze nuzdrmat Uskok,no onda kako to rade desnice se odricu clanova,no do kada?ha?

SA
sargu123
17:15 05.10.2010.

Lažov iz \"sjene\" Branko Bačić je progovorio ! Znači, nekaj se opako kuha !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije