Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tajne b. pavošević

Branka Pavošević je govorila: Ja ću smijeniti Jadranku"

\'pavosevic.1\'
Foto: Privatna arhiva
1/7
18.09.2011.
u 08:50

Kako je Branka Pavošević od seoske službenice dogurala do moćne HDZ-ovke te suprugu kontroverzne prošlosti namještala unosne poslove.

"Ja ću Jadranku smijeniti", zaprijetila je pred stranačkim kolegama iz Kloštar Ivanića ljutita blagajnica HDZ-a Branka Pavošević nakon što je prvi put ispitana u USKOK-u. Branka je u tom trenutku bila predsjednica HDZ-a u Kloštar Ivaniću, vijećnica u Skupštini Zagrebačke županije i članica čak triju odbora te Skupštine; Odbora za zaštitu okoliša i prostornog uređenja, Odbora za razvoj lokalne samouprave i Odbora za prosvjetu, kulturu i šport.

Izbrisana iz članstva HDZ-a
No, kad je prije nekoliko dana brisana iz članstva HDZ-a, nakon što su u javnost procurile informacije o tome što je govorila USKOK-ovim istražiteljima, kula koju je gradila desetak godina – poslovna i politička – počela se urušavati. Njenu kuću u Ulici Ivana Šveora 28 sada čuva policija patrolirajući maricom po dijelu Kloštra u kojem živi. Kuća Pavoševićevih ujedno je i sjedište njihove tvrtke Ideo projekt.

Branka Pavošević, djevojačkog prezimena Jakšić, zapravo je iz Konšćana, sela udaljenog od Križa desetak kilometara. Konšćani su danas tipično zapušteno hrvatsko selo u kojem ima jedva 100-injak stanovnika, uglavnom starijih ljudi. Brankini roditelji su pokojni, a Branka Pavošević u Konšćanima je naslijedila očevinu, zajedno sa sestrom. Naslijeđe čini jedna gospodarska zgrada (štala ili pojata), vrt, mali vinograd, a na temeljima stare kuće, koja se urušila, započeta je gradnja nove.

Obogatila se čim je preuzela knjigovodstvo HDZ-a
U vrtu te kuće, a ne kuće u Kloštar Ivaniću, navodno su bili zakopani famozni dokumenti s isplatnicama u čiju autentičnost sumnjaju poznati, ali i manje poznati HDZ-ovci.

Obogatila se čim je preuzela knjigovodstvo HDZ-a, a poslovi obiteljske tvrtke iz Kloštar Ivanića procvjetali su. Tvrtka Pavoševićevih dobivala je milijunske ugovore od županije i općine...

Cijelu priču o Branki Pavošević i njenim tajnama pročitajte današnjem u tiskanom izdanju Večernjeg lista

 

 

 

Komentara 305

BA
bandido
11:54 18.09.2011.

na farsiju rijec hrvat znaci lopov. A sad, mozete vi ovdje ostavljat komentare...

BC
BCA
11:54 18.09.2011.

Rambo je napisao/la: ljudi moji.....radije razmišljajte kako ćemo .. . urazumit......idiote među nama koji za te.....kriminalce glasaju . to da su oni neviđene Banda...je jasno....i pticama pjevicama... _________________________________ Kako ćeš zadrte hercegovce, ličane i one iz dalmatinske vukojebine urazumiti..he..he

CH
Charlemagne26
11:50 18.09.2011.

\"Kako je Branka Pavošević od seoske službenice dogurala do moćne HDZ-ovke \" Isto kao sva vodoinstalaterska, geodetska, soferska i ina djubrad, jasno. Glupog li pitanja....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije