Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpora generalima

Branitelji u Haag bez natpisa jer oni moraju biti na engleskom

branitelji (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/7
23.09.2011.
u 16:30

Nekoliko autobusa branitelja i ostalih građana iz Zadra i Splita krenulo je prema Haagu.

Skupina od 130 branitelja i drugih građana krenula je ujutro iz Zadra prema Haagu gdje će u subotu sudjelovati na prosvjedu koji za potporu hrvatskim generalima organizira Hrvatski svjetski kongres.

Kako pišu 24sata, velika skupina ljudi s područja Zadarske županije raspoređena je u tri autobusa, a na autocesti će im se pridružiti jednak broj branitelja sa splitskog područja. Zanimljivo je da su na prosvjed krenuli bez transparenata jer oni moraju biti ispisani na engleskom jeziku.

– Idem u Haag iako znam da sam na beogradskom Vojnom sudu osuđen na osam godina robije. Neka me slobodno uhite, nije me strah. To je najmanje što mogu učiniti za svoje suborce koji čame u haaškom zatvoru – izjavio je zapovjednik samostalnog bataljuna Škabrnje Marko Miljanić.

Prosvjednike je ispratio i Željko Dilber koji će idući tjedan u pritvoru posjetiti svog prijatelja Antu Gotovinu.

Komentara 17

OB
-obrisani-
18:17 23.09.2011.

. ..kako se pise ...branitelji ...na engleskom... . ..usput , zamislite kolonu...svih 500.000.....na celu autobusi branitelja na engleskom....pozadi....laznjaci na engleskom.... .

OB
-obrisani-
18:24 23.09.2011.

. ..zamislite kolonu....svih 500.000...... . .na celu branitelji bez natpisa na engleskom .........pozadi...laznjaci.....

MR
mrvecdam
18:49 23.09.2011.

pa zar nije sad rvacki posta sluzbeni jezik EU.kakav jezik,taka i drzava.ne prizna se ni na transparentima.jadne drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije