Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ogorčeni branitelji

"Branitelji su postali taoci predizborne kampanje"

Thompsonov koncert na Trpinjskoj cesti (1)
Goran Ferbezar/PIXSELL
28.09.2011.
u 14:04

– Nikako se nije smjelo dopustiti da vašar i Thompsonov koncert postanu središnji dio proslave 20. obljetnice vukovarske brigade – rekao je predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara

Ured predsjednika, Vlada i braniteljske udruge iz Vukovara glavni su krivci što ove godine nije upriličeno svečano postrojavanje pripadnika 204. vukovarske brigade povodom 20. godišnjice njena ustroja. To se moralo učiniti, ali očigledno su prevladali stranački interesi i predizborna kampanja, dok smo mi branitelji i ovaj put ostali taoci svih njih – rekao je Damir Jašarević Dugi, predsjednik Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara.

Ogorčen je braniteljskim udrugama koje djeluju u Vukovaru.

– Postrojavanje se moralo upriličiti jer je dio tradicije, a Vukovar i vukovarski branitelji jesu ti koji su stvarali neovisnu Hrvatsku. Nažalost, očigledno je da je na djelu komercijalizacija Domovinskog rata i obrane Vukovara. Pokazuje se da je u Vukovaru više pukovnika nego vojnika. Boli i ta razjedinjenost vukovarskih branitelja jer ispada da smo mi sa strane kompaktniji nego sami Vukovarci – istakao je Jašarević dodajući da su zagrebački branitelji u dvorani Vatroslav Lisinski organizirali proslavu pa čak i dodjelu odličja sedmorici branitelja Vukovara. Osvrnuo se i na otvaranje Spomen-doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

– Nikako se nije smjelo dopustiti da vašar i Thompsonov koncert postanu središnji dio proslave 20. obljetnice vukovarske brigade – rekao je Damir Jašarević.

Komentara 78

KA
Karla
14:18 28.09.2011.

Thompson je pjevao besplatno.

PP
pero perić
14:29 28.09.2011.

...tipičan udbaški uradak!

PO
porezni.obveznik
14:20 28.09.2011.

\"Nažalost, očigledno je da je na djelu komercijalizacija Domovinskog rata\" ma da? a 500000 \"branitelja\" nije komercijalizacija Domovinskog rata? sad si se sjetio? bitno da se svakoga tko pokusa rascistit tu komercijalizaciju proziva komunjarom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije