Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fond branitelja

Branitelji: Prodali su nam dionice ispod cijene, trebaju odgovarati

kosor (1)
Daniel Kasap/Pixsell
06.03.2012.
u 11:55

– Fond branitelja i tadašnja ministrica J. Kosor oštetili su fond i trebaju kazneno odgovarati – poručuju branitelji

– Tražimo utvrđivanje kaznene odgovornosti svih članova upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja na čelu s tadašnjom ministricom Jadrankom Kosor koji su svojom politički motiviranom odlukom oštetili fond i njegove vlasnike – poručili su branitelji na konferenciji za novinare gdje su ponovno podsjetili na prodaju sedam posto udjela Ine mađarskom MOL-u.

– Prodali su nam udjele i to po dvostruko manjoj cijeni nego što bi dobili na slobodnom tržištu – poručio je Renato Šelj, predsjednik Hvidre Črnomerec, kazavši da Fond nema nadzorni odbor niti je ikad održana skupština fonda, a njegovo upravljanje prepušteno je Erste investu. Naglasili su da je Erste investu također bio prepušten i registar hrvatskih branitelja koji je morao biti zaštićen.

– Već površnim istraživanjem može se utvrditi da su novcem od prodaje udjela Ine kupovani bezvrijedni udjeli državnih gubitaša i tim neodgovornim postupcima bankara dodatno umanjena vrijednost fondu. Erste invest svoje je usluge lošeg poslovanja dobro naplatio hrvatskim braniteljima, a za negativne posljedice ne snose odgovornost – poručio je Šelj.

Branitelji su poručili da će pokušati utjecati na to da se uvedu zakonitosti toga fonda te zahtijevaju da se vlasništva u državnim poduzećima prepišu pravim vlasnicima dok je još vrijeme.

Komentara 24

Avatar dariodario551
dariodario551
12:15 06.03.2012.

J.Kosor : da, prodala sam vaše udijele po nižoj cjeni za vaše dobro, jer znam da novac kvari ljude,pa što manje imate Bolje za vass ! VaŠA vjerna Jadranka Kosor !

OB
-obrisani-
12:52 06.03.2012.

Po niskoj cijeni? Prodali su po sjajnoj cijeni, 30% većoj od ondašnje burzovne. Druga je stvar je li je država trebala otkupiti dionice sama i time steći status najvećeg vlasnika.

CA
cro.army
14:45 06.03.2012.

Hvidra Črnomerec? Jedna od koliko ono udruga branitelja u državi??? Koska bre...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije