Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PISMO

Branitelji: Ne dirajte Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Damir Jašarević
Goran Jakus/PIXSELL
19.04.2012.
u 18:44

Takvim i sličnim prijedlozima i njihovim predlagateljima želimo poručiti da imaju mandat narodnog zastupanja, ali ne i revizije povijesti.

Zbog najave da bi se na Dan sjećanja na Vukovar, 18. studenog obilježavao i spomendan svih hrvatskih žrtava stradalih za slobodu i nezavisnost, Udruga zagrebačkih branitelja Vukovara poslala je otvoreno pismo predsjedniku Sabora Borisu Špremu.

– Najenergičnije se protivimo bilo kakvom izjednačavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sa svim ostalim nacionalnim stradavanjima jer bitka za obranu Vukovara predstavlja simbol Domovinskog rata i žrtve koju je hrvatski narod podnio u nametnutom agresorskom ratu za slobodu i demokraciju – piše u priopćenju udruge.

Pozivaju Sabor da se posveti Zakonu o radu te da se s Vladom "prime rješavanja pravih problema".

– Takvim i sličnim prijedlozima i njihovim predlagateljima želimo poručiti da imaju mandat narodnog zastupanja, ali ne i revizije povijesti – smatraju u udruzi.

Komentara 28

BO
Booyaka620
18:57 19.04.2012.

@ Livi Bravo, isto to i ja trubim već godinama. Zašto se udruge ne bi ustrojile prema županijama s jednom krovnom organizacijom i kraj priče... Ovako su služile za materijalne i političke intetese vodstva udruga i bliskih im stranaka... Fuj, i oni su dobrim dijelom krivi za rast bunta koji je na vlast doveo jugoboljševike

OB
-obrisani-
18:59 19.04.2012.

svjedocite vi heroji rata i u ime svih mrtvih hrvata nek se znade kako ste patili i kako ste hrvatsku stvarali

LI
Livi
18:52 19.04.2012.

Dragi branitelji, i medu vama je bilo premnogo onih koji su doveli na vlast ovu garnituru koja nije ni zeljela da se dogodi Hrvatska. Prvo vas molimo da se vi ujedinite u jedan blok, a ne da imamo stotine udruga. Ako ste razjedinjeni, onda vas je lako slomiti. Lijep pozdrav svim braniteljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije