Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikodušnost

Branitelj Leskovar: Ne mogu ni opisati kako sam sretan

leskovar
Marko Jurinec/PIXSELL
19.03.2010.
u 18:56

Velikodušna čitateljica Večernjeg lista ustupila je svoju kuću obespravljenom branitelju Ivici Leskovaru.

Optimizam koji se posljednjih dana sramežljivo počeo provlačiti kroz nimalo lijepu priču o Ivici Leskovaru, branitelju i invalidu Domovinskog rata kojem država ne priznaje status branitelja jer ga nema u evidenciji, napokon se povećao i opravdao. Branitelj bez prava, doma i ikakvih sredstava za život, zahvaljujući dobrim ljudima, više neće morati spavati po tuđim šupama i zagrebačkim tramvajima već će noći provoditi u obiteljskoj kući u Ivancu, blizu Varaždina.

Ključeve kuće u kojoj bi trebao provesti vrijeme dok ne ostvari svoja prava, Leskovaru je velikodušno ustupila Hrvatica koja živi Francuskoj i koja u svojem dobročinstvu želi ostati anonimna.

Neopisiva zahvalnost

– Duboko su me ganule Večernjakove priče o tom mladom čovjeku i ovo je doista najmanje što sam mogla učiniti za njega. Nitko ne zaslužuje tako surov život, a kamoli oni koji su se borili za slobodu Hrvatske – kazala je dobročiniteljica. U očima Ivice Leskovara, koji prije nekoliko dana nije znao što će biti s njim, probuđena je nada. Da će imati topli krevet umjesto tvrdog kartona na podu hladne šupe, priznaje, nije mogao ni sanjati.

– Ne sjećam se kada sam zadnji put zaspao na krevetu. Ovo je doista nestvarno. Još jučer su me s policijom tjerali iz šupe, spavao sam u tramvaju, smrzavao se, a danas čudo, pravo čudo… – drhtavim glasom i suznih očiju kazao je Ivica, gledajući u kuću roza fasade i ne vjerujući vlastitim očima.

– Teško mi je reći nešto suvislo. Uzbuđen sam, srce mi lupa kao ludo. Naprosto vam ne mogu opisati koliko sam sretan i zahvalan gospođi koja mi je ustupila svoju kuću na korištenje. Zahvalan sam i Večernjem listu, bez čije se pomoći sigurno ne bi čulo za moj slučaj, a i svim suborcima koji suosjećaju sa mnom i koji se zauzimaju da ostvarim status branitelja. Hvala vam svima od srca! - poručio je Ivica Leskovar. Ustupljeni krov nad glavom u Ivancu obespravljenom branitelju samo je trenutačno rješenje njegova golemog problema. Za trajno rješenje sluha će ipak morati imati mjerodavni.

A u tome će Leskovar dobiti i potporu na Facebooku na kojem će grupu za njega osnovati branitelji i dragovoljci.

Poziv na večeru

Izuzev branitelja njegova priča ganula je mnoge ljude, koji ga sada prepoznaju na ulici i također mu daju potporu. Tako je skupina Siščana prikupila hranu, odjeću i nešto novca koje će pokloniti Leskovaru. A ugostitelj iz Velike Gorice branitelja je pozvao u svoj restoran u kojem će ga častiti večerom. Ivica Leskovar pak prikupit će dokumente i poslati ih u Ured predsjednika.

Komentara 41

XN
xnet0822
22:50 02.11.2010.

Mihac je trajno udaljen iz \"Večernjeg lista\", zbog svojeg neprimjerenog ponašanja i vrijeđanja drugih !

DU
Deleted user
10:08 20.03.2010.

Najveci dio Hrvata koji imaju krov nad glavom, topli krevet i nesto u frizideru ne cekaju da im to da drzava, vec to svoje \"pravo\" ostvaruju na RADNOM MJESTU i ostvaruju ga svojom placom. Tako bi ja ovom gospodinu preporucio da se kod hrvatskih institucija ne bori za povlastice, vec da na ovaj ili onaj nacin dodje do radnog mjesta!

VO
Vorosmart
21:13 19.03.2010.

Članak je nepotpisan,ali mislim da je autor isti. Priča je još uvijek nedorečena,ali dobro,bumo videli.....ne pamtim kada sam spavao u krevetu...Zar ne postoje neki pansioni za beskućnike?Mislim da je bio u hajnclovoj.Zar među svim tim dobrotvornim org. poput Caritas-a i Crvenog križa itd. nije bilo nikoga da mu pomogne?Ako je pitao,a ako nije....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije