Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva i mediji Kaptol bez piara

Bozanićeva glasnogovornica dala otkaz zbog nezadovoljstva

\'unutrasnja zagreb ,kaptol,  08.02.2008. susret kardinala bozanica sa novinarima, josip bozanic, zivko kustic, matilda kolic stanic snimio Patrik Macek\'
Patrik Macek
29.01.2010.
u 18:13

– Od 1. veljače radit ću na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu kao znanstvena novakinja, što će biti nastavak mojega znanstveničkog puta koji sam započela na studiju u Rimu – poručila je.

Glasnogovornica kardinala Josipa Bozanića Matilda Kolić Stanić dala je otkaz i od ponedjeljka više neće sjediti u svome uredu na zagrebačkom Kaptolu. Odlazak Bozanićeve glasnogovornice nije bio očekivan, što potvrđuje i činjenica da je nitko zasad neće naslijediti na tome mjestu.

Dapače, iz intonacije pisma koje je jučer poslala može se iščitati i svojevrsna doza nezadovoljstva i gorčine: – Obavještavam da s današnjim danom više ne vodim Ured za odnose s javnošću Zagrebačke nadbiskupije jer prelazim na novo radno mjesto. Dodaje kako je na vlastiti zahtjev i uz potpuno razumijevanje Zagrebačke nadbiskupije zahvalila na službi voditeljice Ureda za odnose s javnošću.

– Od 1. veljače radit ću na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu kao znanstvena novakinja, što će biti nastavak mojega znanstveničkog puta koji sam započela na studiju u Rimu – poručila je.

Pazinjanka Matilda Kolić Stanić na Kaptol je došla kao prvi "školovani kadar" za tu vrstu posla jer ju je upravo Zagrebačka nadbiskupija poslala na Fakultet društvenih komunikacija Papinskoga sveučilišta Svetog križa u Rimu, gdje je i magistrirala. Pojavila se s prilično entuzijazma i uspostavila je dobar kontakt s novinarima, ali usprkos tome nije uspijevala izići iz magična okvira crkvene zatvorenosti i izoliranosti, pa je njezina uloga s vremenom marginalizirana i svela se na puko slanje najava i propovijedi e-mailovima redakcijama.

Kruti sustav nije joj omogućio ni da pokrene najavljivanu internetsku stranicu nadbiskupije pa se može zaključiti da je Kaptol napustila digavši ruke od jalova posla građenja mostova Crkve i medija. No, na odlasku ipak je poručila kako će "Zagrebačka nadbiskupija i dalje pravodobno informirati o događajima te biti na raspolaganju za suradnju s medijima". S kim, kako i kada, još se ne zna.

Komentara 18

XY
xychhr200
22:29 29.01.2010.

Sigurno ju je crkvenjak seksualno gnjavio... a njoj se to - s pravom - nije dopalo.

MM
Mladen Miletić
01:00 30.01.2010.

Možda nebi bilo loše poslati i kod Bozaniča malo uskoka da vidi kako oni posluju ili su oni stvarno nedodirljivi . Ne gtvrdim ništa ali tko garantira da su čisti lova do krova a Hrvati !?

JA
jarac
20:06 29.01.2010.

Darkec, pišeš gluposti, zašto glasnogovornica nije zadovoljna, ili zašto je ogorčena? pa valda je posao djevojke bio da prenosi vjesti iz crkveni krugova koje su joj bile dostavljene, kaj? imala je malo vjesti za javnost? pa neka se zaposli uu hrvatsku žutu tiskovinu, tu neće oskudjevati!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije