Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRKVA NE SPAVA

Bozanić u ponoć potvrdio da je Konzumu i Tisku dostavio letke

'15.08.2012., Zagreb - Vise stotina gradjana prisustvovalo je svetoj misi povodom blagana Velike Gospe, koju je odrzao kardinal Josip Bozanic u svetistu Majke Bozje Remetske.  Photo: Luka Stanzl/PIXSE
'Luka Stanzl/PIXSELL'
22.12.2012.
u 23:59

Spremni smo dostaviti spomenuti letak svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima, kažu na Kaptolu

Kaptol je i službeno potvrdio da je organizirao raspodjelu letaka protiv spolnog odgoja po prodavaonicama i kioscima. Točnije, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije po prvi se puta od svoga osnutka priopćenjem za medije oglasio u ponoć! Naime, par minuta prije ponoći na internetsku adresu svih medija u Hrvatskoj upućeno je priopćenje (iza kojega zacijelo stoji nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić) kao reakcija na dijeljenje crkvenih letaka po prodavaonicama Konzuma i Tiska. Na neki način to je i odgovor kardinala Bozanića ministru Jovanoviću, koji je poručio da se Crkva ne miješa u zdravstveni odgoj i na taj način zaoštrio odnose Crkve i vlasti do krajnjih granica.

- Vršeći svoju zadaću brige o dobru svojih vjernika, ali i o dobru svakog čovjeka, Crkva ima dužnost i pravo koristiti se sredstvima informiranja i distribucije informacija. Slijedom tog prava, sa željom da o važnim informacijama informira što veći broj vjernika, letak s informacijama o zdravstvenom odgoju distribuira se na više mjesta - pišu sa zagrebačkog Kaptola, dodajući kako su "spremni dostaviti spomenuti letak svima koji su zainteresirani da se prošire te informacije kao što je to već učinjeno u nekim trgovinama i kioscima".

- Crkva je uvijek otvorena za dijalog kako bi se o važnim temama za društvo, a što uvođenje zdravstvenog odgoja jest, progovorilo sa svih strana i u konačnici donijeli oni zaključci koji će donijeti najviše dobro kako pojedincu tako i društvu u cjelini - javljaju s Kaptola.D

Doznajemo da su i u nekim zagrebačkim crkvama organizirana bdijenja upravo na nakanu da uspije željeni bojkot spolnog odgoja.

Komentara 141

RI
RINMA
07:28 23.12.2012.

Crkva piše pamflete.

DU
Deleted user
08:23 23.12.2012.

23.12.2012. u 08:11h obema je napisao/la: . ..Može li netko navesti neki primjer države gdje se crkva ovoliko bahato i bezobrazno mješa u poslove države??? -Pa talibani su nekaj slično.

TG
toncimarica@gmail.com
08:59 23.12.2012.

nisam ni za ovu vlast šta se mene lično tiče da dođu i turci ja bum moral radit a gore mi nemože bit a ove pope poslati gdje im je mjesto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije