Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovarao s papom

Bozanić: I ja bih se vozio ZET-om, ali moram stići na vrijeme!

josip bozanić,portal
Patrik Macek/PIXSELL
21.03.2013.
u 15:28

Na papino pitanje o tome što o njemu kažu u Hrvatskoj, Bozanić mu je rekao kako novinari pišu da mu je ispovjednik bio Hrvat

Poziv novoga poglavara Katoličke crkve pape Franje na siromaštvo i solidarnost sa siromašnima, danas je komentirao i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, koji se nakon višetjednog izbivanja zbog odreknuća staroga i izbora novoga pape, vratio iz Rima. Svojim prvim gestama, poput vožnje minibusom i odbijanja zlatnoga križa, papa Franjo "poslao je znak", kako je rekao kardinal Bozanić, "i Crkvi i svijetu i svakom vjerniku", premda Crkva ne može na sebe preuzeti socijalnu službu države, ali može pomoći Caritasom.

Na upit o osobnoj skromnosti pape Franje dok je bio nadbiskup Buenos Airesa, gdje se vozio javnim prijevozom, kardinal Bozanić je odgovorio da se i on po Rimu ovih dana vozio metroom, tramvajem i busom.

– Kad sam se u Zagrebu vozio? Ne sjećam se točno kada. Možda bi mi nekad bilo zgodnije poći autobusom, ali tu je služba koju moram izvršiti i stići na vrijeme. Za mene ne bi to bio problem! Ali kad sam znao poći do stare zgrade HBK, moraš se zaustavljati i razgovarati s ljudima, pa ne stigneš na vrijeme. Neke su stvari drukčije nego što ih čovjek zamišlja iz svoje perspektive – rekao je kardinal Bozanić.

On je rekao i kako je u nekoliko navrata razgovarao s novim papom Franjom te da ga je pozvao da posjeti Hrvatsku, premda je takvih poziva, kako je rekao, sigurno bilo sa svih strana ovih dana.

– Rekao sam mu kako naši mediji pišu da mu je ispovjednik Hrvat, fra Berislav Ostojić, što ga je iznenadilo pa je rekao da "kako i to znaju" – rekao je kardinal Bozanić, zahvalivši svim medijima na korektnom praćenju izbora novoga poglavara Katoličke crkve.

Komentara 29

JA
james49
15:43 21.03.2013.

Ako je odgovor u naslovu točan, za to postoji rješenje; jednostavno kreneš ranije.

OB
-obrisani-
21:00 21.03.2013.

laže ko pop

DS
Dana Scully
19:35 21.03.2013.

Da ima tu sposobnost, trebalo bi ga biti sram uopće tako nešto reći. Pošto je nema, neka se i dalje vozi u skupim autima i gradi luksuzne palače... Nije da se treba ugledati na svog poglavara!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije