Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi ministar

Bošnjaković - Odlikaš iz Vukovara specijalist je za kompromise

Drazen Bosnjakovic
Antonio Bronić/Pixsell
06.05.2010.
u 09:15

- Naš je Dražen pošten i pravedan čovjek. Ne govori mnogo, ali ono što kaže tako je i iza toga sigurno stoji, kaže ponosna ujna budućeg ministra katica Badovinac.

– Dražen je bio dobro dijete, zbog njega nas nikada nisu pozivali u školu ni na roditeljske sastanke – ispričala je za Večernji list ujna budućeg ministra pravosuđa Katica Badovinac.

Uvijek marljivi odlikaš
Dražen Bošnjaković rođen je 1961. godine u Vukovaru.

– Dražen je do 18. godine živio s nama u Iloku jer su mu roditelji bili na privremenom radu u Njemačkoj. Nakon srednje škole otišao je u Zagreb na Pravni fakultet – kaže ujna Katica Badovinac koja i danas živi u Iloku.

– Uvijek je bio odličan učenik, dobrog vladanja. Ne zato što je, na neki način, moj, ali Dražen je zaista bio krasno dijete. S njim nikada nije bilo nikakvih problema. Igrao je jedno vrijeme rekreativno i malo nogomet u Fruškogorcu – prisjeća se ponosna ujna Katica.

>>Imovinska kartica Dražena Bošnjakovića

Godine provedene u Iloku budućeg su ministra čvrsto vezale s gradom na istoku Hrvatske u koji dolazi kad god mu se pruži prilika i u kojem i danas ima mnogo prijatelja.

Zbog obveza posljednji je put bio u rujnu prošle godine.

– Dražen je super izbor! Veoma mi je drago što je dogurao do te funkcije. Pošten je i pravedan. Ne govori mnogo, ali ono što kaže tako je i iza toga stoji – istaknula je ponosna ujna budućeg ministra. Bošnjakovića se sjeća i gradonačelnik Iloka Miroslav Janić.

– Tu smo negdje, generacija, a znam Dražena godinama. Sjećam ga se kao odlikaša koji nikad nije stvarao probleme – kaže gradonačelnik Janić.

Može nastaviti pregovore
Puni su hvale na račun Dražena Bošnjakovića stranački, ali i oporbeni kolege. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks (HDZ) o njemu govori kao o profesionalcu i staloženom političaru koji je pronalazio kompromisna rješenja u svakoj situaciji vodeći odbore za Ustav i za zakonodavstvo. Kao državni tajnik koristio se, kaže Šeks, znanjem iz dugogodišnje odvjetničke prakse i unio ga u mnoge zakonske akte.

On će, drži Šeks, biti odličan ministar. Bošnjakovićeva prethodnica Ana Lovrin (HDZ) kaže:

– U tijeku je sa svim procesima i poslovima koje Ministarstvo vodi oko pregovora s EU i može kvalitetno nastaviti taj posao.

Komentara 10

Avatar condor
condor
11:51 06.05.2010.

Kud ćeš bolje, novodošli ministar biti će specijalista za žaštitu i očuvanje svih uhićenika i osumnjičenika iz vladajuće strukture.

OB
-obrisani-
09:47 06.05.2010.

Pricas o covjeku ,kojeg nepoznas i nista o njemu neznas...Da se SDP-ovci takvog kao njega boje ,sasvim je jasno...Imate se i koga bojat i bojte se..!!

VO
Vorosmart
09:35 06.05.2010.

Med i mlijeko.Sve pet. Samo,čini se da je ovaj u rangu Rončevića i sličnih.Ako je Bero-bećar imao zahvaliti Glavašu za svoj uzlet,tko gura dotičnoga?Nekako se nameće drug \'Sova\' (ili sl.), Kakogod,sumnjam da će Bošnjaković povući ijedan potez koji nije osmišljen u Središnjici HTZ-ja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije