Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin u sisku

'Bošnjakovi prijatelji pokušali su me zaplašiti da ne svjedočim'

'10.10.2012., Osijek - Na osjeckom Zupanijskom sudu nastavljeno sudjenje Vladimiru Milankovicu  i Dragi Bosnjaku, optuzenima za ratne zlocine u Sisku i na Banovini tijekom ratnih 1991. i 1992. godine.
'Davor Javorovic/PIXSELL'
18.03.2013.
u 14:09

Dolazili su mi svaki dan pred zgradu i sjedili sat vremena u automobilu. Nisam prijavio policiji jer nema svrhe, kazao je Dizdarević

- Pokušali su me zaplašiti da ne idem svjedočiti. Prijatelji Drage Bošnjaka i njegov brat dolazili su svaki dan automobilom pred moju zgradu, stajali bi sat vremena i otišli. Nisu mi se obraćali - ustvrdio je Omer Dizdarević na Županijskom sudu u Osijeku, gdje se Vladimiru Milankoviću i Dragi Bošnjaku sudi za ratni zločin u Sisku 1991. Događalo se to, kaže, prethodnih dana, ali i pred Novu godinu. Policiji nije ništa prijavio jer \"nema svrhe\". Za Bošnjaka je kazao kako je za rata bio \"strah i trepet\" na Zelenom brijegu.

- Nikada nije bio sam. Znate što to znači. Uvijek u društvu. Njegov je veliki prijatelj bio moj susjed Nikola Hodak, ubojica. Nikola i brat mu Vlado bili su poznati sisački kriminalci - kazao je. Tužiteljstvo je zanimalo kako zna da je N. Hodak bio ubojica.

- Sto posto to znam! Nikola se u gostionici hvalio kako je ubio obitelj Vila. Došao je i mene jednom ubiti. I susjedi su nestajali - nastavio je. Za stradanje obitelji Vila, inače, tereti se i Dragu Bošnjaka. Nikada nije, istaknuo je Dizdarević, u javnim istupima izjavio kako je Bošnjak nekoga ubio.

- Rekao sam samo da su u tom krugu nestajale osobe srpske nacionalnosti - pojasnio je. Dizdarević se u obranu uključio kao policajac u srpnju 1991. Za Vladimira Milankovića, pak, ima samo riječi hvale.

- Spasio me prije rata od lošeg društva, ali i u ratu me spasio. On je legendarni zapovjednik - naveo je. Ispričao je i kako se nije slagao sa zapovjednikom kriznog štaba Ivanom Bobetkom, sinom generala Janka Bobetka.

- Ivan Bobetko je bio Bog i batina, više od Boga, strah i trepet - opisao je svjedok. Na upit Milankovićeve odvjetnice Nataše Čučić misli li da je Bobetko mogao biti u vezi s nestajanjima civilia, odgovorio je kako je bio \"ideolog\".

- On bi trebao sjediti na optuženičkoj klupi, umjesto Milankovića - rekao je. Pitanja je Dizdareviću želio postavljati i Bošnjak, no brzo je došlo do kraće prepirke.

- Ja nisam s njim u svađi - komentirao je Bošnjak njegovu izjavu da su u zavadi.

- Nikada nisi kraj mene prošao kao pokraj čovjeka - odgovorio mu je svjedok.

>> \'Zoran je krenuo ubijenom ocu na sahranu. Uhitili su ga i usmrtili\'

Komentara 1

KA
karlo69
21:52 19.03.2013.

joooj kad ćete prestat više sa razvlačenjem ovih trakavica, da nas opet srbi napadnu kao onda što su nas granatirali haubicama iz petrinjske vojarne vasilj gaćeša ni krive ni dužne bogami bi i ovi i oni sisački sudci klečali pred milankovićem i molili ga da im spasi živote, a mene osobno što se tiče ja bih se krvi napio onome tko je iz haubica gađao nevine civile, u galdovo je kroz dimnjak upala granata i ubila prelijepu 20-godišnjakinju ! krvi bi se ja napio tom četničkom ubojici iz petrinje i sada i onda.... i dosta više sa ovim cirkusom !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije