Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masakri u Sisku

Bošnjaka optužili da je predvodio skupinu koja je mučila i ubijala

Drago Bošnjak
Marko Mrkonjić/PIXSELL
03.02.2012.
u 21:00

Drago Bošnjak i dalje štrajka glađu jer mu se ne dopušta obrana sa slobode, rekao je Domagoj Rešetar

Prigovori obrane nisu prihvaćeni, pa je potvrđena optužnica za ratni zločin u Sisku 1991. i 1992. Vladimir Milanković (49) i Drago Bošnjak (53) tako će uskoro sjesti na optuženičku klupu Županijskog suda u Osijeku. Milankovića, tadašnjeg zapovjednika policijskih snaga u Sisku i na Banovini, tereti se da je znao, a nije to spriječio niti kaznio, da su pripadnici njemu podređenih jedinica ulazili u srpske kuće i nezakonito ih pretraživali a stanare zaplašivali i odvodili u improvizirane zatvore.

Čak je, sumnjiči se, sprečavao otkrivanje počinitelja te je i sam naređivao zatvaranja, ali i sudjelovao u mučenjima srpskih civila. U zlostavljanjima su usmrćene ukupno 24 osobe. D. Bošnjaka, pripadnika specijalne jedinice Vukovi, tereti se da je organizirao i predvodio skupinu s kojom je lišavao slobode, zlostavljao i ubijao civile. Razlog za to bili su, sumnjiči se, odmazda i zastrašivanje, a rezultiralo je to smrću osam osoba.

– Drago Bošnjak i dalje štrajka glađu jer mu se ne dopušta obrana sa slobode. Nadam se kako ćemo na raspravi dokazati da nije kriv – kazao nam je Bošnjakov branitelj Domagoj Rešetar.

Komentara 14

OB
-obrisani-
21:49 03.02.2012.

Gdje su dokazi i koji su svjedoci koji potkrepljjuju ove navode? Recimo, mi znamo da je jedan Stanimirović pljuvao po žrtvama silovanja i da se svjedokinja koja ga je vidjela zove Ružica Erdelji, i tu je sve jasno. Ali kadd se sudi Hrvatima ništa nije jasno. Tad se navode svjedočenja nekih baba, od kojih ime jedna koje je rekla da je molila Norca da je ne ubije, ali ju je on ubio, a što je ona kasnije posvjedočila na sudu. Ili baba koja je iz grmlja čula vojnike kako spominju Norca. Naravno, nema imena tih baba. Ili Miro Bajramović, koji se hvali da je svojom rukom ubio 72 civila, i onda optužuje Merčepa, a ja se pitam gdje se to iskazi dokazanih ubojica uzimaju kao relevantna svjedočenja. Navedite mi samo jednu državu. Ili onaj Fehir, koji je s 18 godina išao vidjeti kako je to kad nekog ubiješ, i onda 15 godina nakon tog događaja za te svoje infišacije optužuje Glavaša. Ja još u nijednom procesu protiv Hrvata koje se tereti za zločine počinjene nad srbima nisam vidio dokaz koji bi me nedvojbeno uvjerio i ostavio van svake sumnje da su oni zločinci.

HR
Hrvat1949
21:53 03.02.2012.

BOZE kud ide ova moja napacena HRVATSKA pa svasta ce se jos dogadati pod ovom politikom i ovim vdstvom ,sta misle ovi nasi crveni kmeri dokle ce ovo trajati

OB
-obrisani-
21:07 03.02.2012.

I dok se hrvatski branitelji progone protiv zvijeri, sudi im se temeljem sumnjivih \"dokaza\" i \"svjedoka\", tisuće srpskih četničkih zločinaca, za to vrijeme su protuzakonito oslobođeni, ne sudi im se u Hrvatskoj i \"nedostupni\" su u srbiji, ova ih ne izručuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije