Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal na pomolu?

Borut Pahor "off the record": Popularnost Vlade je u k....

pahor
Goran Kovačić/Pixsell
12.06.2011.
u 09:27

Netko od novinara snimio je neformalni razgovor pa audio snimke u kojima Pahor priznaje da nema nikakvih izgleda da će Slovenija sagraditi dugi blok nuklearke Krško, stavio na YouTube.

Popularnost slovenske vlade je u k..... i Slovenija bi se uskoro mogla naći u poziciji Portugala koji mora prihatiti svaku naredbu koja stigne iz Europe. Izjave su to s kojima bi se mnogi susjedi Slovenci možda i složili, no neobično je čuti kako ih izgovara sam šef slovenske vlade, Borut Pahor.

Pahoru se "omaklo" za neformalna druženja s novinarima 28. svibnja u Mariboru. Iako im je kazao da sve što će biti rečeno nikako ne smiju citirati jer je razgovor bio "off the record", netko od prisutnih novinara domislio se i snimio prvog čovjeka Slovenije pa audio isječke postavio na YouTube.

Treba li istaknuti da su snimke odmah postale hit. Ipak, slovenski mediji ozbiljnije shvatili objavu takvih zapisa pa postavljaju dva pitanja.

Prvo je pitanje lehitimiteta objave zapisa za koji su trebali ostati "off the record", a drugo pitanje koje postavlja portal 24ur je je li Pahorovo ponašanje bilo neprimjereno.

Pahor je, na primjer, priznao novinarima da mu njegov sin poručuje kako će biti "obična pi...'" ako da ostavku u slučaju poraza na referendumu o mirovinskoj reformi.

 

Dalje, prognozira  kako će Mađarska zbog politike premijera biti "izolirana čim završi predsjedanje EU", te navodi kako su Kinezi htjeli kupiti Novu ljubljansku banku i obnoviti slovensku željeznicu na kako su postavljali neprihvatljive uvjete odnosno kako je u Sloveniju trebalo doći 25.000 kineskih radnika i stručnjaka. Pahor priznaje i da "nema nikakvih izgleda da će Slovenija sagraditi dugi blok nuklearke Krško".

Komentara 22

DK
dkatica2
17:47 12.06.2011.

hdz@hdz.hr ************* Slovenci su nas zakočili 15 mjeseci za ulazak u EU ,sram vas bilo!

DU
Deleted user
10:51 12.06.2011.

Za one koji ne znaju taj podatak - tzv. projektna temperatura rashladne vode (=Sava) za cca 600 i nešto MW NE Krško je bila do 1 C porast, a u praksi se bilježe temperature i do 3 C iznad normalne.. Naročito kad je zbog hidromet. prilika vodostaj niži. I tih 1 C, koji je bio idealiziran kao nebitan za stanište, u praksi je trostruko veći. U međuvremenu je osuvremenjena NEK i snaga je još porasla, blizu 700 MW, zbog novih parogeneratora. A sad zamislite što bi od bioraznolikosti u Savi preostalo da Slovenija kraj zgrade NEK izgradi NEK II sa snagom između 1000 i 1500 MW, kako se govorkalo da je to neki optimum investicije i el. snage. Pa Sava bi bila bukvalno pusta vododerina, magle nizvodno bi bilo još i više. Tako da nije sve tako crno kako političari nastoje prikazati. Sava je očuvana!

KU
kukuriku
15:28 12.06.2011.

..ma Slovenija puca po sávovima...(i sve Socijalisticke-EU-zemlje), a biti cé gore ako Jansá zajasé Vladu..., jos´cémo mi prije 2013. osjetiti -\"rucnu-kocnicu\" za EU !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije