Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMEMORACIJA
Povratak na članak

Pahor i Grabar-Kitarović nazočit će pokopu žrtava Hude jame

Pogrebna misa s početkom u 14 sati održat će se u mariborskoj katedrali, a na groblju Dobrava pogrebna svečanost

Komentari 19

BA
bakulušić
22:18 26.10.2016.

Nisu oni žrtve Hude jame nego partizanskih zločina kakve svijet nije vidio i doživio. A da sve bude još tragičnije, zločini i njihovi počinitelji i danas imaju spomenike, po njima se zovu ulice, trgovi... Grozno i nezamislivo!

VL
ZA
zaokica
22:14 26.10.2016.

Svim pogubljenimai stradalima pokoj vjecni !!!Predsjednici svaka cast!!!Suosjecam sa svim zrtvama jer i moj otac je prosao i prezivio krizni put od blajburga do bele crkve i pricao o svim strahotama a imao je samo16 godina danima je prepricavao patio i plakao nabrajao imena onih koji se nisu vratili poubijani su u tijeku kolone pa i jasenovac je opisivao tu su 3 noci nocili a mitraljezi su stektali cijelu noc strah muk a poslije pitanja gdje je ante pero mijo pojela ih noc

VL
DU
Deleted user
21:33 26.10.2016.

Baš me zanima koliko ih se sada srami što su im roditelji bili u partizanima????

VL
MA
Malenkost
21:50 26.10.2016.

Uzimanje DNA i Identifikacija te izvedba iz Anonimnosti je najmanje sto se treba napraviti. Ne identificiranje je zlonamjera. Trba obavezno znati tko su ti ljudi ili djeca. Gerhard Schröder je uz pomoc DNA naso kosti palog Oca u 2. Svj. Ratu. To je potrebno napraviti i sa svim anonimnim zrtvama u HR bez obzira tko su pocinitelji zlocina. Nek se definitivnozna tko je ubijen i od koje ruke. Zar je moguce da se to ne radi s automatizmon!? Zar za to treba ukazivati? Tko je ta "Studentica" Kitarovic da sam ne trazi DNA Analizu i Identifikaciju. Zasto se treba "Brbljati" a ne znati. Zasto je balkan tako kompliciran. Nikad mira naci necete.

VL
SO
Somelier
22:52 26.10.2016.

Boras, - idi kod Karadžića da te pregleda dok je još živ.

VL
ZR
Ze Roberto u
21:58 26.10.2016.

Hvala dragom Bogu....konačno će drugovi i drugarice vidjeti što je njihov zločinac uciinio nedužnim ljudima.....a oni ,njihovi nasljednici, još i dobivaju' penzije'od Države Hrvatske

VL
SD
sdpesticid
22:32 26.10.2016.

koliko vremena je prošlo od 45-te, uz dodatnih 20 god. demokracije, tek sada je došlo do značajnijeg oblika borbe s komunističkom ostavštinom uključujući masovne zločine. u jednoj demokraciji, živi još i djeluje komunistička ideologija i mentalitet kroz državne institucije, udruge..,., i da nema crkve, osoba poput dr. hasanbegovića, esih, pa čak i bujice, ne bi uspjeli načeti ovu i ove strukture bivšeg sustava koje i dalje rade o glavi rh odnosno demokraciji. ima tu još puno posla poput lustracije, pravosudnog sankcioniranja odgovornih za ove zločine, sankcioniranja i onih koji su skrivali ove zločine toliko vrijeme. dakle, predstoji nam borba protiv onih koji danas toliko galame o fašizmu i žele fašizirati hrvatsku, a koji ne postoji u rh danas, koji dan danas manipuliraju brojem žrtava jasenovca.., sama činjenica kako rh do sada zvanično od slovenije nije gotovo ništa zatražila ili financirala u svezi istih tih žrtava komunističkog režima, a nekada i ukidala financijsku potporu komemoraciji, kroz mnogobrojne jame gdje je na zvjerski način ubijeno više od dvjesto tisuća hrvata, govori nam kako se aktivnije moramo obračunati s komunističkom ostavštinom jer ista je uz ostale nedaće društva danas, bitan faktor koji koči napredak društva u pozitivnom smislu.

VL
SO
Somelier
22:50 26.10.2016.

Lustracija je jedina nada da se što prije sazna istina. To je pod hitno potrebno i u Sloveniji. Kada bi se maknuli komunistički nasljednici sa vlasti lakše bi se došlo do istine. Oni su jednostavno protiv toga da se sazna istina. Njima je to revizija povijesti. Slovenske komunističke novine pišu da Pahor ide odati počast ustašama a ne vide kosture male djece, djevojaka i trudnica. Ne vide stotine pletenica mladih djevojaka. Zar su to ustaše. Neka se samo novinari zapitaju koji je to datum bio poslije kapitulacije 09.05.1945 kada su ih zazidali žive u te jame i koji sud je presudio tim ljudima. To su bili, pokolji, masakri, genocid.

VL
MA
Marko1337
21:32 26.10.2016.

Hvala našoj dičnoj predsjednici za sve što čini za svoj narod.

VL
Avatar croatxl
croatxl
23:01 26.10.2016.

Predsjednice cestitam vam.Ponos Hr-i nasega naroda.

VL
OB
obivankenobi
08:47 27.10.2016.

Kaze poslovica: Boziji mlinovi melju sporo ali dosljedno. Istina izlazi na vidjelo, polako ali izlazi. Nazalost jos je previse onih kojima to ne odgovara, neprijateljima Hrvatske. Proci ce jos dosta vremena dok se nasa zemlja ne oslobodi okupatora koji danass djelije kroz drzavne i nevladine institucije i udruge na nas trosak. Dobra vijest je da ne mogu zaustaviti događaje koji ce konacno otkriti istinu o njima i njihovim roditeljima, pokroviteljima zlocina. Zivjela Hrvatska!

VL
Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
08:17 27.10.2016.

A gdje je čitava Vlada, gdje su sabornici? E, žalosni skupe!

VL
DU
Deleted user
22:13 26.10.2016.

A jel u ovim likvidacijama ucestovalo i prvo hrvatsko vodsto kojima su Hrvati 90-ih dali preko 80% podrske?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.