Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatna istraga

Boro i Psiho: Derali smo se na mladiće, ali nismo im zaprijetili

'17.04.2011,Osijek - Predsjednik NK Metalac i sportskog centra Bikara Boro Ivkovic, preimenovat ce ime u sportski centar Ante Gotovina.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/Pixsell
24.01.2013.
u 13:00

Boro Ivković je, prema optužnici, izvukao i uperio pištolj u mladiće. Zdravko Hercegovac ih je, prema optužnici, tukao šakama.

Ogorčen što je provaljeno u stan njegove pokojne supruge, osječki poduzetnik Boro Ivković (50) odlučio je provesti vlastitu istragu. S prijateljem Zdravkom Hercegovcem (47), u gradu zvanom Psiho, upao je u stan na Vijencu Ivana Meštrovića u Osijeku. Zatekli su petoricu mladića, od kojih je čak četvero bilo maloljetno. \"Postrojili\" su ih i pozvali na odgovornost. Zbilo se to 19. ožujka prošle godine oko 21 sat.

Zaključali ga u autu

Ivković je, prema optužnici, izvukao i uperio pištolj u njih. Prijetio im je, tereti se, da će ih ubiti ako sazna da su upravo oni provalili u stan. Hercegovac ih je, prema optužnici, tukao šakama. Govorio je da će ih sve pobacati sa šestog kata.

A do stana koji su mladići iznajmili doveo ih je Ivan Andre Rajić. Hercegovac ga je, ispričao je Rajić istražiteljima, presreo na ulici u susjedstvu. Psiho je nazvao Ivkovića pa, navodno po njegovu nalogu, zatražio od Rajića da pođe s njim. Rajić je na to, kazao je, pristao protiv svoje volje, iz straha od Hercegovca jer se s njim ranije već fizički sukobljavao. Zapovjedili su mu, tvrdi, da uđe u automobil i pokaže im osobe koje su provalile u stan. Držali su ga, piše u optužnici, pet-deset minuta zaključanog u vozilu.

Dva dana kasnije policija je upala u Hercegovčev dom i pronašla pravi mali arsenal – 27 metara sporogorećeg štapina, više od 700 komada različitog streljiva, tri okvira za automatsku pušku...

Torbica, zlatnina i lisnica

Suđenje je dvojcu počelo nedavno na Općinskom sudu u Osijeku. Tereti ih se za prijetnje smrću te protupravno zatvaranje. Ne smatraju se krivima.

Priznali su da su posjetili mladiće, kako bi saznali tko je provalio u stan Ivkovićeve pokojne supruge. Nije im, uvjeravao je Ivković suca, prijetio, ali priznaje da ih je \"verbalno napadao\". Ne taje ni da su se s Rajićem dovezli do stana u kojem su bili mladići, no poriču da su ga na to prisilili i zaključali.

Tužiteljstvo za Ivkovića traži kaznu od 14 mjeseci, a za njegova prijatelja od dvije godine zatvora. Iz stana Ivkovićeve pokojne supruge ukradeni su, inače, zlatni lančić, novčanik i toaletna torbica. Ime Bore Ivkovića u javnosti se spominjalo 2008. kada je policija poznatim Osječanima zaplijenila 10-ak automobila zbog sumnje u \"muljažu\" s braniteljskim povlasticama za uvoz vozila. Jedan automobil koristio je i Ivković, no uvezen je na ime druge osobe. Mladići kojima je dvojac prijetio imaju dosjee zbog provala i krađa.

>>Boro i Psiho zatočili šest mladića jer su provalnici

Komentara 3

TR
Trempetich
14:58 24.01.2013.

Ovaj tip izgleda kao da se samo dere na ljude kad mu nešto treba.....yeah right.

TR
Trempetich
15:07 24.01.2013.

Netko je spomenuo obrijanu glavu, naočale....to je samo duboki dokaz ne samopouzdanja pa skupljanjem stvari oko sebe sebi daje na vrijednosti koje nema. Čista ego gimnastika i ego trip. Koliko takvih po gradu ima... Pri tome najčešće vrludaju pogledom ii u rukama vrte novi mobitel, ključeve od novog auta, sunčane naočale s potpisom nekog ego gurua ili nekakav pandan statusnog simbola. Ja kad vidim ovakve tipove neznam dali bi se smijao ili plakao...

Avatar Darko zg
Darko zg
16:08 24.01.2013.

a hoće li policija dobiti kakve kazne što nisu ulovili razbojnike?po ovome dozvoljeno je provaljivati i krasti.da su mene provali ti nebi više bili na životu,jedan je provalnik imao sreće kad sam ga ulovio u svome automobilu,samo sam mu ruku slomio,koju sam mu izvukao van i htio sam samo vrata zatvoriti.da nije bio iz kvarta imao bi još slomljenih kosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije