Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turistička sezona

Smiješi nam se srpanjska rupa, pitanje je što će biti s nastavkom ljeta

Pojačan protok putnika u Zračnoj luci Split
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/4
27.06.2023.
u 09:32

Najveći gubitnik bit će privatni smještaj, odnosno apartmani, jer će se oni najteže moći nositi s tim neredom na tržištu i brzo reagirati, te bi neki mogli imati prazne objekte.

Izazovi turističke sezone 2023. sve su vidljiviji. Cijene su svugdje porasle zbog inflacije, ali i pod utjecajem prošle godine, kad su destinacije bile pune pod visokim cijenama. Naime, sad već počinju veći popusti zbog kojih dolazi do poremećaja cijena. Najveći gubitnik bit će privatni smještaj jer će se oni najteže moći nositi s tim neredom na tržištu i brzo reagirati, te bi neki mogli imati prazne objekte.

Hoteli imaju stručno prodajno osoblje koje se zna nositi s tim situacijama. Promet je sada za najmanje 20 % lošiji. Smiješi nam se srpanjska rupa, pitanje je što će biti s nastavkom ljeta, upozorava Boris Žgomba, predsjednik Uprave Uniline grupe i član izvršnog odbora Europske udruge turističkih agencija (ECTAA) u razgovoru za Poslovni dnevnik.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Gorio neboder u Emiratima, krhotine padale na tlo: 'Nema ozlijeđenih'

Komentara 4

DU
Deleted user
13:36 27.06.2023.

Sve je to rezultat pohlepe i ničega više. I svima njima tako i treba. Daj Bože da im nitko ne dođe. To su zavrijedili. Praktički nikakva davanja državi, smiješni paušali po krevetu, a bune se i cijene dižu pod oblake,, a jasno radio nitko ništa ne bi. Samo rentica. Pogledajte po moru koliko lokalaca drži lokala, praktički na razini statističke greške. Jasno to je posao, a apartmani ništa. Sve 4 u zrak i boli te briga , a lova curi. Hoteli taj problem nemaju, ali ne zato što su cijene normalne, već prvenstveno zato što nama nedostaje puno hotelskih kreveta. Taj smještaj i tako ne koriste oni koji nemaju para, pa će samim time biti i manje otkazivanja. U stvari ne znam dali i 20 % smještajnih kapaciteta otpada na hotele. Mislim da je dosta manje, a onda je i logično da je njihov problem manji i da ih je lakše popuniti.

NE
Nemanadimak
13:17 27.06.2023.

Vjerojatno dolazi do korekcija na trzistu. Kada udari kriza prvo puca po turizmu.

BA
bacenheider
12:05 27.06.2023.

Pohlepa iznajmljivaca radi svoje i poslije ce sve krivit oko seba samo ne sebe!Za tisucu eura sa letom odes u Tursku sve inkluziv,a kod nas za prazne zidove.Neka se malo skockaju dok nije kasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije