Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrda

Boris Tadić skratio predsjednički mandat i raspisao nove izbore

\'(120227) -- BRUSSELS, Feb. 27, 2012 () -- Serbian President Boris Tadic speaks during a press briefing held together with EUØs high representative for foreign affairs and security policy Catherine A
Reuters/Pixsell
04.04.2012.
u 10:04

Boris Tadić odstupa s mjesta predsjednika Srbije kako bi se predsjednički izbori mogli održati ranije, točnije 6. svibnja i to zajedno s lokalnim i parlamentarnim izborima.

Predsjednik Srbije Boris Tadić danas je obavijestio javnost o održavanju novih predsjedničkih izbora koji će se s parlamentarnim i lokalnim održati 6. svibnja, piše B92.

– Predsjednik sam još danas i sutra – rekao je Tadić koji je dan ranije objavio da će skratiti svoj predsjednički mandat kako bi se izbori mogli održati ranije. O tome će u četvrtak pismom obavijestiti predsjednicu Skupštine Slavicu Đukić Dejanović koja će raspisati izbore te preuzeti privremenu predsjedničku dužnost.

Naveo je da se na taj potez odlučio jer smatra da je za građane, ali i za državni proračun najbolje da se ove godine samo jednom izađe na glasovanje.

– Istodobno održavanje predsjedničkih i ostalih izbora sigurno je vjetar u leđa Demokratskoj stranci. To odgovara i Srpskoj naprednoj stranci zbog toga što građani neće odvajati glasovanje za parlament i za predsjednika – smatra profesor Fakulteta političkih znanosti u Beogradu Jovan Teokarević koji procjenjuje da bi spajanjem izbora "najviše izgubile male stranke zbog toga što njihova ponuda pored DS-a i SNS-a nema šanse".

Ovogodišnji predsjednički izbori uvelike podsjećaju na prošle iz 2008. godine. Tada je Tadić kao kandidat Demokratske stranke sa 50,31 posto osvojenih glasova pobijedio Tomislava Nikolića, koji je Srpskoj radikalnoj stranci osigurao 47,97 posto glasova. Analitičari procjenjuju da bi omjer osvojenih glasova između "starih" konkurenata ove godine mogao biti i tješnji.

Komentara 76

PI
PIDOČA
14:41 04.04.2012.

nema nikakve razlike, milošević,koštunica,tadić...sutra(nadam se)nikolić.. bez katarze, srbjia neće naprid

BO
Booyaka620
10:55 04.04.2012.

Ode \'dalmatiner\'... Nadam se zauvijek. Kakav prijetvoran lik.

TH
thekurcula
11:30 04.04.2012.

Prijetvorni, prijetvorni!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije