Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U VARAŽDINU

Borba protiv ilegalnog odlaganja otpada: Postavili smo dvije kamere, bit će ih još

Nadzorne kamere u Čakovcu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
20.07.2023.
u 07:00

Žalosno je da svjedočimo situacijama u kojima, nakon što uklonimo odbačeni otpad s neke površine i u potpunosti je očistimo, već drugi dan netko ponovo odbaci otpad, komentirao je gradonačelnik Neven Bosilj

Grad Varaždin je postavio dvije nadzorne kamere kako bi spriječio odlaganje građevinskog otpada u Sajmišnoj ulici. U planu je postava nadzornih kamera na još četiri lokacije na području Grada na kojima neodgovorni pojedinci učestalo odbacuju otpad.

- Odbacivanje otpada na javne površine i površine u vlasništvu Grada Varaždina predstavlja kršenje odredbi Odluke o komunalnom redu te su za takve prekršaje predviđene novčane kazne u iznosu od 995,00 eura za pravnu i 199 eura za fizičku osobu. Također, odbacivanje otpada u okoliš predstavlja kršenje odredbi Zakona o gospodarenju otpadom te je kažnjivo novčanim kaznama od 1.330,00 do 1.3300 eura za fizičku osobu i od 2.655 do 26.550 eura za pravnu osobu - kažu u Gradu. 

- Žalosno je da svjedočimo situacijama u kojima, nakon što uklonimo odbačeni otpad s neke površine i u potpunosti je očistimo, već drugi dan netko ponovo odbaci otpad. Zato ćemo postaviti još nadzornih kamera i pojačati kontrole. Ponovo apeliram da svi zajedno čuvamo okoliš i pridržavamo se zakonskih, ali i moralnih načela. Sve koji imaju saznanja ili svjedoče kršenju zakona i odluke, molimo da to i prijave - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

VIDEO Novi podzemni spremnici u Zagrebu

Više zelenih tema pronađite na Rezolucija Zemlja!

Foto: VL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije