Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odredili im pritvor

Rođak Zvonka Bušića među uhićenima za eksploziju na Trgu

privođenje, bomba, trg (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
28.01.2013.
u 07:43

DORH je izvijestio da je jednomjesečni istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Sudac istrage Zagrebačkog županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor za šestoricu muškaraca za koje su sumnja da su podmetnuli bombu na Trgu bana Jelačića prošlog tjedna.

DORH je izvijestio da im je istražni zatvor određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Tražio je i određivanje pritvora zbog zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali je sudac to odbio pa će se žaliti na tu odluku.

Kako doznaje Novi list, eksploziv je mladićima nabavio 59-godišnji vlasnik građevinske tvrtke "Iveks" iz Vodica, Ive Šprljan, čija je supruga Marija sestra Zvonka Bušića, hrvatskog disidenta koji je svojevremeno osuđen zbog terorizma. Sin Ive Šprljana, Domagoj, uhićen je s ostalim mladićima zbog postavljanja eksploziva na Trgu.

"Katastrofa koliko su nezreli"

Odvjetnik jednog od "bombaša", Tomislava Duvnjaka, Ante Madunić, sinoć nije imao milosti za svog branjenika i druge sudionike. – To je katastrofa, koliko su nezreli i koliki su kreteni – kazao je Madunić dodavši da "to nitko neće opravdati" te da se u njihovo ime ispričava hrvatskoj javnosti, piše HRT.

– Od lagodnog života nisu znali što će sa sobom – objasnio je motive "bombaškog napada" Goran Burušić, načelnik PU zagrebačke. Pritvor je zbog bacanja eksplozivne naprave određen mladićima Tomislavu Strikomanu, Tomislavu Duvnjaku, Blažu Birinu, Domagoju Šprljanu i Ivanu Tubiću te 58-godišnjem Ive Šprljanu kojemu se na teret stavlja i da je nabavio eksploziv.

– Već u srijedu policija je znala tko su oni. Dvojica su privedena u Zagrebu, trojica na području Šibensko-kninske županije, a jedan na graničnom prijelazu u Metkoviću – poručio je Goran Burušić.

>>Bombu koju je dobio od oca iz dosade je s ekipom bacio na Trg

>>Bombaši s Trga uhićeni dok su išli na svadbu u BiH

>>Jedan od postavljača naprave na Trgu član vodičke mladeži HDZ-a?

Komentara 52

DU
Deleted user
12:13 28.01.2013.

Sve ovo čini mi se pretvara se u najobičniju farsu jer radi se o punoljetnim osobama koje kao iz obijesti nisu znali kaj rade i kud bi sa sobom(po NAČELNIKU PU) ili po ODVJETNIKU da se radi o debilima ii kretenima. Ako je tolika debilana,pa kaj nije postavio bombu,a radi se o vojnom eksplozivu, kod sebe doma i raznio kuću ili jedan drugog.

Avatar Niškorist
Niškorist
17:12 28.01.2013.

Sve ostaje u Familiji !?

OB
-obrisani-
07:51 28.01.2013.

eto ga to je to. Indoktrinacija je krenula. Hmmmmm prvi podatak nezrelost ???? Zanimljivo dečki u dvadeset i nekoj prvi puta pokazuju "nezrelost"-interesantan "fenomen" medicinski. Inače cilj i motiv ostaju zanemareni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije