Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobunjenica

Bombašica se osvetila za antiislamski film, ubila 12 ljudi

walkman3
Foto: blogs.fayobserver.com
1/2
18.09.2012.
u 08:53

Napad se dogodio kada se kombi koji je prevozio pilote zaustavio na benzinskoj postaji nedaleko od zračne luke. Eksplozija je tijela ubijenih odbacila sve do zračne luke

Najmanje 12 osoba ubijeno je u napadu bombaša samoubojice u Kabulu, a odgovornost za napade preuzela je pobunjenička skupina Hezb-e-Islami tvrdeći da je napad bio odmazda za film "Nevinost muslimana". – Žena koja je na sebi nosila prsluk s eksplozivom raznijela se kako bi iskazala naše nezadovoljstvo antiislamskim filmom – obznanio je glasnogovornik Hezb-e-Islamija, pobunjeničke skupine koja inače ne prakticira slične napade.

Bombaški napad nedaleko od zračne luke u Kabulu bio je prvi koji je u afganistanskoj prijestolnici izvela žena, donosi Reuters. U eksploziji su poginuli većinom stranci, ruski i južnoafrički piloti zaposleni u međunarodnoj kompaniji koja je surađivala sa SAD-om.

Napad se dogodio kada se kombi koji je prevozio pilote zaustavio na benzinskoj postaji nedaleko od zračne luke. Eksplozija je tijela ubijenih odbacila sve do zračne luke, a u eksploziji je stradalo i nekoliko civila.

>>Bombaš napao NATO u Kabulu, četvero civila poginulo

Komentara 10

Avatar maraaa
maraaa
09:31 18.09.2012.

budala

2M
2much4me
09:34 18.09.2012.

"...napad bio odmazda za film..." ------------------------------------------------------- Ne kontam. Idem gledat film a unaprijed znam da mi se neće svidjet. Dapače, da vrijeđa moj svjetonazor i mišljenje. I onda se ubijem. I pritom ubijem još 12 ljudi koji s tim filmom nemaju nikakve veze. I to onda po Kuranu nije grijeh?! Fakat za ubit se....

OB
-obrisani-
09:13 18.09.2012.

Slijede li takvi događaji i zbog filma "U potrazi za Olujom"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije